TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin katılımı ile temeli atılan 250 kişilik Kız Öğrenci Evi, Afet Müdahale Deposu Kriz Merkezi ve Aşevi tamamlandığında Yozgat, Kızılay ile önemli kazanımlar elde etmiş olacak.

            Kızılay Şubesi’nin kısa bir süre önce açılan modern hizmet binası ve Kan Merkezi ile atılan adımlar hafta sonu temeli atılan Kız Öğrenci Evi, Afet Müdahale Deposu Kriz Merkezi ve Aşevi ile önemli bir ivme kazandı.

            Tesislerin Cumartesi günü saat 12:30’da yapılan temel atma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, Ak Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı, İşadamı Mustafa Erkılıç, daire müdürleri, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

            Kampus alanı güzergahında temeli atılan tesisler, hem gelişim sürecindeki Bozok Üniversitesi’nin yurt ihtiyacına da hem de bölgenin olası bir felaket anında göstereceği müdahaleye merkezlik edecek lojistik bir kuruma sahip olacak.

            Kızılay eski Şube Başkanı, Milletvekili Avukat Yusuf Başer döneminde temelleri atılan, yeni başkan Ömer Faruk Dumlupınar’ın sahiplenmesi ile temelleri atılan sosyal tesisler, Yozgat’ta Kızılay’ı hak ettiği yere taşıyacak.

            Kız Öğrenci Evi, Afet Müdahale Deposu Kriz Merkezi ve Aşevi’nin temel atma töreninde konuşan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali; “Kızılay olarak ilk defa TBMM Başkanı eliyle bir temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, devlet bakanı ve başbakan yardımcılığı görevi döneminde de Kızılay’a en büyük desteği vermiştir. Bugün temelini atacağımız bu tesislerin de Yozgat’a kazandırılmasında kendisinin büyük gayretleri olmuştur. Ayrıca üstün gayretlerinden dolayı başta Yozgat Valisine olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

            Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise konuşmasında tesislerin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

            Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek de temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Türk Kızılay ülkemizin dışarıda ve içeride itibarı ve gururu kuruluşlarımızın başındadır. Kızılay, dünyanın neresinde bir felaket ve sıkıntı olsa, tüm ülkelerden önce Türk bayrağını orada dalgalandırmaktadır.

            Yakın tarihte Japonya’da yaşanan ve herkesi derinden üzen felakette de Japonlara yardım elini uzatan ilk ülke Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Kızılay vasıtasıyla Türkiye olmuştur.

            Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kızılay’ın her türlü hayırlı işlerinin yanında olacağım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim