Yozgat genelinde 18 bin kıymalı pide ve diğer pide çeşitlerini tüketiyoruz. Yozgatlı kıymalı pideyi yedikçe kalp hastalığına biraz daha davetiye çıkarıyor.

            Uzmanların görüşlerine göre rakım yüksek yerlerde hamur işleri tüketmek kalp krizi riskini artırıyor. Bir çok ilde etli ekmek olarak bilinen kıymalı pide 1300 rakımlı Yozgat’ta da oldukça çok tüketiliyor.

            Yozgat'ta kıymalı kültürü tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Lokanta ve fırınlarımızın vazgeçilmez pide çeşitleri arasında başı çeken, Yozgatlıların da öğle yemeği, düğün, nişan, cenaze kalabalıklarını ağırlamada öncelikli tercihleri arasında yer alan Kıymalı tüketimi yaz mevsimiyle birlikte arttı.

            Hele bu sıcaklarda oldukça tehlikeli olduğunu söyleyen uzmanlar kalp ve damar yollarının tıkanmasına sebep olan kıymalı pideyi az tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar.

            Yozgat'ta karın doyurmada ilk akla gelen yemek çeşitleri arasında yer alan Kıymalı tüketimindeki rakamsa tehlikenin boyutunu anlatmaya yetiyor da artıyor bile. Günde 18 bin kıymalı tüketildiği öğrenilen Yozgat'ta uzmanlarsa tehlikeye karşı uyarıyor. Damar tıkanıklığının sık görüldüğü iller arasında giren Yozgat'ta bunun nedenlerinden biri de kıymalı olarak gösteriliyor.
Editör: TE Bilişim