Son çağrı döneminde hazırlanan kırsal kalkınma projelerinden 50'sine daha onay alınarak, kırsal alanlara yapılan yatırımlara ilave olarak toplam 138 milyon lira tutarında yeni yatırımların yapılacağı belirtildi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, 2012-2015 yılları arasında kırsal bölgelerde üretime yönelik yatırım amaçlı hazırlanan 221 projeye onay alındığını söyledi.

Türker, toplam yatırım tutarı 132 milyon 661 bin 665 lira olan bu projeler için 76 milyon 582 bin 561 lira hibe destek verilmesinin uygun görüldüğünü, şu ana kadar hibe tutarının 44 milyon 479 bin 55 lirasının yapılan yatırımların gerçekleşme oranlarına bağlı olarak, proje sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını bildirdi.

Türker, ''13'üncü çağrı dönemi projelerinin 24 tanesi sözleşmeye bağlanmış, yatırımlar gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda sözleşme imzalama aşamaları devam eden 22 projemizde sözleşme imzalanma aşamasından sonra yatırımlar hayata geçirilmeye devam edecektir. Yatırımların tamamlanması neticesinde kesinleşen ödeme tutarları başvuru sahiplerimizin hesaplarına aktarılacaktır'' dedi.
13'üncü başvuru çağrı döneminde teslim alınmış ve incelemeler neticesinde 46 projenin hibe almaya hak kazandığını kaydeden Türker, proje sahipleriyle sözleşme imzalandığını, bu projelerle Yozgat'ta AB standartlarında süt işleme tesisi, kırmızı et kesimhanesi, su ürünleri işleme tesisi, süt toplama tesisi, yerel ürünler işleme tesisi, kırsal turizm tesislerinin kurulup, çiftçilikle uğraşan yatırımcıların tarımsal makine ekipmanlarına kavuşmasının sağlanacağını ifade etti.  

10 Haziran 2015 tarihinde sona eren 14'üncü başvuru çağrı döneminde yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarının altını çizen Türker, teslim aldıkları 138 milyon lira tutarındaki 50 proje ile yurt genelinde en çok yatırım tutarına sahip il olduklarını anlattı. Türker, ''İl koordinatörlüğüne teslim edilen projelerin tamamı Süt Üreten Tarımsal İşletmeler tedbirinden gelmiştir. 13 farklı ilçeden kurumumuza teslim edilmiş olan projelerin ilçelere dağılımı çeşitlilik göstermektedir. Bu durum Yozgat ilinin tüm kırsal alanlarının sürdürebilir kalkınmasına katkı sağlayarak, süt üretim sektörünü Avrupa Birliği standartlarına ulaştıracaktır'' diye konuştu.
Türker, son çağrı döneminde uygun bulunan ve kırsal alanlarda üretime açılacak olan 50 proje için yaklaşık 85 milyon 462 bin 32 lire hibe desteği verileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim