Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKDK) Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanmak isteyen çiftçilerin, projelerini 1-15 Ağustos tarihleri arasında kuruma getirmeleri gerektiğini söyledi.

Veli Büke, yaptığı açıklamada, Yozgat genelinde hayvancılık ağırlıklı hibe destekleriyle ilgili çiftçilerin bilgilendirildiğini ve proje hazırlamaları gerektiği konusunda bilgilendirme ve tanıtım toplantıları yapıldığını hatırlattı.

            Büke, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, AB’den hibe olarak verilecek fonların kullanımını sağlamak üzere yarından itibaren proje çağrısına başladığını belirtti.

            Çiftçilerimiz proje başvurularını 01- 15 Ağustos 2011 tarihine kadar kuruma teslim etmeleri gerektiğini kaydeden Büke, amaçlarının kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu söyledi.

            Büke, hazırlanacak projelerle, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynaklarının korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm vatandaşlara yansıtılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Yarın itibariyle çıkılacak başvurularda toplam 91 milyon 388 bin euroluk bir kaynağın çiftçilerin hazırlayacağı projeler için ayrıldığını bildirdi.

            Bölgeler arasındaki dengesizlikleri gidermeyi ve kırsal kesimde yaşayan insanların gelirlerini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Büke, şunları kaydetti: "Bu proje ile milli gelir ve istihdamın artırılması sağlanacak. Ayrıca, et ve süt üretiminde işletme tesisleri ile birlikte ahır yapımı ve makine ekipman alımına TKDK yüzde 50 ile yüzde 65 arasında parasal destek verecek. Vatandaşımıza verilecek hibelerin yüzde 75'ini Avrupa Birliği karşılayacak.

            Proje hazırlayan üreticilerin TKDK İl Koordinatörlüğü'ne gelerek ilgili personelle görüşeceğini kaydeden Büke, "Görüşmeler, projelerin daha sağlıklı takip edilmesi, proje üreten kişinin kuruma girişten çıkışına kadar kaydedilecek. Aynı projeyi iki kişi yaptı ise önce yapan kişi daha avantajlı olacak. Biz bu kapsamda faaliyetini sürdüren vatandaşlarımızdan gelecek projeleri 01-15 Ağustos 2011 tarihleri arasında kurumumuza getirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim