Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Keven, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, ülkenin son durumunu dile getirdi, Ata'ya bir mektupla seslendi.
    “Sevgili Atam” diye başlayan açıklamasında Keven; “Bugün 10 Kasım 2010 aramızdan ayrılışının 72.yıldönümü 72 yıl sonra bıraktığın cumhuriyette, açtığın mecliste işlerin iyi gitmediğini iktidar olanların ülkemizi sonu belli olmayan karanlıklara doğru götürdüğünü görmekteyiz” dedi.
    Ülkenin geldiği sürece işaret eden Keven, Atatürk'ü şu şekilde seslendi: “Sevgili Atam, bugün 10 Kasım 2010 çağdaşlaşma ve aydınlanma hedeflerinin, nasıl yok edildiğini iktidarca yargının nasıl siyasallaştırıldığını laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin yok edilerek insanların iaşe yardımlarıyla dilenci durumuna düşürüldüklerini üzülerek görmekteyiz.
    Sevgili Atam, bugün 10 Kasım 2010 aradan geçen 72 yıl süresince bıraktığın cumhuriyetin köşelerden kenarlardan iktidarca törpilendiğini,bununda demokrasi ve özgürlükler adına yapıldığını açılım adı altında ülkenin bir ayrıştırma noktasına geldiğini maalesef üzülerek görmekteyiz.
    Sevgili Atam
    Yokluklarla yoksulluklarla, acılarla kurduğun cumhuriyetin birilerine çağı yakalama adına,değişim ve dönüşüm adına peşkeş çekildiğini üzülerek görmekteyiz. Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlik maalesef umutsuz karamsar ve yılgın teröristler kahraman,yurtseverlerin hain ilan edildiği bir süreci yaşıyoruz.
    Sevgili Atam
    Yukarda anlattıklarımız bir şikayet değil,bir hayıflanma olmayıp bir tespittir. Biliyorum bugün senin yüreğin sızlayacak bizlere benim bıraktığım cumhuriyeti ~;2 yıl sonra ne hale getirmişsiniz diye soracaksın.Bizler Cumhuriyet halk partililer herşeye karşın dimdik ayakta ve görevimizin başındayız. Sen rahat uyu en büyük eserim dediğin cumhuriyeti korumaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim