Aydıncık İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Mahmut Serindir (27), Tokat'ın Zile ilçesinde kene ısırması sonucu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak yaşamını yitirdi. Serindir’in cenaze namazını imam olan babası kıldırdı.

            Aydıncık ilçesinde polis memuru olan Mahmut Sevindir, senelik iznini kullanmak için 10 gün önce memleketi Tokat'ın Zile ilçesine gitti. Sevindir'i, burada ailesine ait ayçiçeği tarlasında çalışırken kene ısırdı.

            Keneden dolayı Zile Devlet Hastanesi'ne giden polis memuruna doktorlar müdahale ederek keneyi çıkardı. İzni bittikten sonra görev yeri olan Aydıncık'ta 1 hafta sürekli kontrollerini yaptıran polis memuru, son 3 gün içinde durumu ağırlaşması üzerine önce Zile Devlet Hastanesi'ne, ardından da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 9 gündür tedavi gören genç polis, bu sabah yaşamını yitirdi.

            Mahmut Sevindir, Zile'de düzenlenen cenaze töreni sonrası Zile'deki Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Genç polisin cenaze namazı, araçtan indirilmeden kılındı. Polisin cenaze namazını imam olan babası İbrahim Sevindir kıldırdı.

            Sevindir'in 1. 5 yıl önce evlendiği ve eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim