Çayıralan’da geçen yıl başlatılan pilav günlerinin 2’ncisi yapıldı. İlçenin doğa harikası mesire yerlerinden Kaynarpınar’da yapılan pilav günü renkli görüntülere sahne oldu.

            Çayıralan’da yapılan Pilav Gününe İlçe Kaymakamı Hatice Bayar, Belediye Başkanı Çakmak Çetin, İlçenin yetiştirdiği işadamlarından Hayri Yıldız, Erdoğan Demir, Atilla Aknur, Süleyman Kandemir, Çayıralan ve Köyleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, il dışından ve ilçe halkından çok sayıda katılım oldu.

            Davetlilere belediye tarafından hazırlattırılan saç kavurması-bulgur pilavı-cacık ve karpuz ikram edildi.

            Çayıralan ve Köyleri Derneği Yönetim Kurulu Dernek Başkanı Necati Aktaş, yemeğin açılış konuşmasında; “İkincisini düzenlediğimiz bu pilav gününün ilçemizde yapılmasını teklif eden belediye başkanımızın bu davetine dernek olarak, Kayseri'deki Çayıralanlılar olarak icabet ettik. İlçemizin güzel insanlarını biraraya toplamak için sürekli yapmayı planladığımız bu "Pilav Günü'ne" katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Gelecek yıllarda başka yerlerde de sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız" dedi.Hep birlikte yenilen yemeğin ardından Hayri Yıldız’ın ikramı olan kuruyemişler yenildikten sonra çaylar afiyetle yenildi.

Editör: TE Bilişim