Ankara Karabalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve Avrupa Karabalılar Derneği'nin de katkılarıyla hazırlanan şenliklere İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Genel Meclisi Üyesi Çağlayan Yıldız, CHP İl Başkanı Ali Keven, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, Belencumafakılı Belediye Başkanı İhsan Telli, CHP İlçe Başkanı Veli Çelik, davetliler ve Karabalı köylüleri katıldı.
     Ozan İrfani'nin sunuculuğunu yaptığı ve yurt dışında yaşayan Karabalıların özellikle büyük rağbet gösterdiği şenliklerin açılış konuşmasını yapan Ankara Karabalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Arslan, ilkini bu yıl düzenledikleri şenliklerin bundan böyle aralıksız devam edeceğini söyledi.
     Arslan, şenliğin düzenlemesinde emeği geçen Ankana Yenimahalle Belediyesine, Sorgun Belediyesine, Bahadın Belediyesine, Belencumafakılı Belediyesine, Almanya Karabalı Köyü Derneği'ne ve emeği geçen diğer kişilere teşekkür etti.
     Yapılan konuşmaların ardından Aşık Gülabi, Ozan Sinemi, Aşık Mustafa Sayılır, Hasan ve Cansu Temur söyledikleri birbirinden güzel türkülerle şenliğe katılanların neşeli dakikalar geçirmelerini sağladılar.
Editör: TE Bilişim