Türkiye’nin en fazla kalp hastalığı olan, buna rağmen tam donanımlı bir kalp hastanesi bulunmadığı için acil durumlarda çevre illerdeki hastanelere sevk olan ve bu sırada yaşanan ölümlerle yıllardır kalbine yenilen Yozgat’a tam donanımlı ciddi bir kalp hastanesi şart. Bu yönde Şifa Hastanesi’nin yaptığı girişimler beklentileri artırdı.

            Kalp hastası sayısı her geçen gün artan Yozgat’ta en yakın hastanenin kente 2-3 saat uzaklıkta olması ani kalp krizleri ve damar tıkanmalarına bağlı yaşanabilecek hayati risk taşıyan sağlık problemlerine müdahale şansı vermiyor. Yozgatlı’yı yıllardır kaderine terk eden bu duruma dur diyecek yatırımın ışığını Yozgat’ın ilk özel hastanesi olan Şifa Hastanesi, kuruluşunun 5 yılında attı.

KALP KRİZİNE 2 SAAT

SONRA MÜDAHALE

Olası bir kalp krizi riskine karşılık en yakın hastaneye ulaşmak için 2 saatlik Kayseri veya Ankara yolculuğu yapması gereken Yozgatlı hastalar yıllardır yollarda can veriyor.

            Özellikle kalp damarı tıkanmaları ve kalp krizi riskinin oldukça yüksek olduğu Yozgat’ta Özel Şifa Hastanesi’nin girişimleri vatandaşlardan da destek buluyor. Ailesinde belirgin kalp hastalığı bulunan vatandaşlar, kalp hastanesi girişimlerinin devlet veya özel sektör tarafından bir şekilde desteklenmesi gerektiğini söylediler.

KAZANAN YOZGAT OLACAK

            Yozgat’ta yapılacak bir kalp hastanesi yıllardır yollarda can veren Yozgatlı’ya can kaynağı olacak. Sağlık sektöründe yapılan yeniliklere özel sektör eliyle yapılacak katkı kentin sağlık sektörüne farklı bir soluk, farklı bir yatırım olarak yansıyacak. Sadece insan hayatına değil yatırım sektörüne de katkı yapması planlanan Özel Şifa Hastanesi’nin yatırımı işsizliğin azalmasına katkı sağlayacak.

Editör: TE Bilişim