Kadışehri Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Sivas-Akdağmadeni-Tokat bağlantılı yolun yarattığı sorunları ortadan kaldırmak amacıyla çevre yolu projesini hayata geçirmek üzere çalışma başlattı.

     Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Sivas-Tokat bağlantılı yolun Kadışehri ilçe merkezinden geçmesi nedeniyle yolun sürekli bozulduğunu, transit geçişlerde trafiğin aksayıp, esnafın yazın tozdan, kışın da çamurdan şikayet ettiğini belirtti.

            Yolu özellikle ağır tonajla araçların kullandığını belirten Karadavut, ''Sorunu çözmek amacıyla alternatif bir yol yapmak üzere çalışma başlattık. İlçe merkezinin yakınından yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda bir çevre yolu yapıyoruz'' dedi.

     Karadavut, yolun tamamlanıp, ulaşıma açıldığında ilçe merkezindeki trafiğin rahatlayıp, sorunların da büyük oranda çözüme kavuşmuş olacağını belirterek, ilçe merkezindeki yollarda da iyileştirme yapıp, sıcak asfalt döktüklerini bildirdi. İlçe merkezindeki 2 bin 200 metre uzunluğundaki yolu bölünmüş yola dönüştürüp, yağmur suyu kanalizasyon şebekesi döşettirdiklerini ifade eden Karadavut, ''Yapılan çalışma ile ilçe merkezimizdeki esnafımızı yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtarmış olduk'' dedi.

Editör: TE Bilişim