Kadışehri ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan ''Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi'' ile oluşturulan meyve bahçesine dikilen fidelerin sulanabilmesine yönelik kaynak bulundu.

     Kadışehri ilçesinin Kabalı Köyünde toplam 10 bin 920 dekar alanda kurulması planlanan meyve bahçesinin ilk etabını oluşturan 5 bin 400 dekar alana ilkbahar döneminde dikim yapıldı.

     Kadışehri Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kadışehri Belediyesi, Halıköy Beldesi Belediyesi, Ziraat Odası, Kabalı Köyü Sulama Birliği Kooperatifi tarafından oluşturulan ''Bozok Tarım Ürünleri Üretim Paketleme ve Ticaret Anonim Şirketi'' aracılığı ile temin edilen 50 bin adet kiraz, 350 bin adet yarı bodur ve tam bodur elma fidesinin sulanabilmesi için hazırlanan ''Damlama Sulama Sistemi'' projesi için yaşanılan kaynak sorunu da çözüldü.

     Yozgat Valisi, sulama projesi için yeterli kaynağın bulunduğunu belirterek, yakın bir tarihte projenin hayata geçirilmesi çalışmaları için ihale yapılacağını bildirdi.

     Yozgat Valisi, Kadışehri ilçesindeki meyvecilik projesinin önemli olduğunu, bölgede meyve üretimi yapılırken, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin de aynı bölgede uygulama çalışmaları yapabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim