Kadışehri ilçesinde ''Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı'' kapsamında yürütülen ''Kadınşehri'' projesi kapsamında 90 kadına arı kovanı dağıtıldı.

     Kadışehri Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Halk Eğitim Merkezi ve Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projenin ilk etabı tamamlandı.

     Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı, bir yıllık süreci kapsayan projenin kadınların girişimcilik ruhunun geliştirmeye yönelik olduğunu vurgulayarak, 30 Temmuz 2010 tarihinde başlayan proje çalışmaları kapsamında kadınlara yönelik eğitimler verildiğini kaydetti. Kaymakam Şanlı, ''Öncelikle proje ekibi oluşturduk. Kadınlara yönelik 'Tarımsal Kalkınma Kooperatifi' kurduk. Bu kapsamda organik tarım eğitimleri için ilk grup belirlenmiş ve eğitimleri tamamlandı. Daha sonra ise 30'ar kişilik 2 gruba daha organik tarım eğitimi veriliyor'' dedi.

     Kaymakam Şanlı, eğitim alan 90 kişi içerisinden seçilecek 15 kişilik gruba ise girişimcilik eğitimi verilerek, organik kuşburnu, nohut, buğday yetiştiriciliği ekim ve dikiminin kursiyerlerle birlikte yapılmakta olduğunu kaydetti.

     Kaymakam Şanlı, eğitime alınan 90 girişimci kadına ise 90 adet arı kovanı dağıttıklarını, bu arıların bakımlarını tarım ilçe müdürlüğü ekiplerinin girişimcilerle birlikte yapıldığını anlattı. Kaymakam Şanlı, ''Tarım kontrolünde yürütülen arıcılık faaliyetleri ile bir yıl sonra dağıtılan arılar artarak, 90 kovan 180 kovana çıkacak, bal üretimi de artacaktır'' dedi.

Editör: TE Bilişim