Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 8 bin TL’lik kredi ile iş açtı. 6 aylık esnaflığın iflasla sonuçlanmasının ardından ilçede elektrikçilerin yanında çalışmaya başladı. Son olarak Akdağmadeni’nde başladığı elektrikçi dükkanında iş kazası sonucu yaralanarak yatağa bağımlı kaldı. Şimdi yardıma muhtaç destek bekliyor.

             Sorgun'da Güzelyurt Mahallesinde ikamet eden 38 yaşındaki Osman Akyıldız, 15 gün önce geçirdiği bir iş kazası sonrası yatağa mahkum kaldı.Evli ve 3 çocuk babası olan 38 yaşındaki Osman Akyıldız, geçirdiği kaza sonrası beli, kalçası ve sol omuzu kırıldı. Sivas Numune Hastanesinde ameliyat olduktan sonra taburcu olan Akyıldız, 15 gündür evinin bir odasında yatağa mahkum kaldı.

            Akyıldız, başından geçen olayı anlattı. “2009 yılında Sorgun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan iş yeri açmak için 8 bin TL kredi kullandım. Kullandığım krediyle Sorgun ilçe merkezinde elektrik dükkanı açtım. 6 ay gibi bir süre Sorgun'da esnaflık yaptım. Daha sonra işlerin düşmesi nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kaldım. İşyerimi kapattıktan sonra Sorgun'da birkaç esnafın yanında çalışmaya başladım. En son olarak Akdağmadeni ilçesinde bir elektrikçinin yanına girerek çalışmaya başladım. İşyeri sahibi ile birlikte Akdağmadeni ilçesine bağlı Höyükalan köyünde bir elektrik arızasına gittik.

            Burada yaptığımız çalışmalar esnasında iş kazası geçirdim. Kaza sonrası beni önce Akdağmadeni Devlet Hastanesine ardından Sivas'a sevk ettiler. Sivas'ta başarılı bir ameliyat geçirdim. Ancak şuanda çalışacak durumda değilim. Ayrıca oturduğum ev kiralık. Ev sahibine kiramı ödeyemiyorum. Çocuklarımdan 2 tanesi okuyor. Şimdiden onların okul masraflarını nasıl karşılayacağım bilemiyorum” dedi.

            Hiçbir sağlık güvencesinin olmadığını belirten 38 yaşındaki Osman Akyıldız “10 ay gibi bir süre Akdağmadeni ilçesindeki elektrikçi'nin yanında çalıştım. Çalıştığım süre içerisinde sadece 19 gün sigortam yatmış. Şuanda hiçbir sağlık güvencemin olmadığından dolayı ilaçlarımı paramla alıyorum. Param olmadığı zamanlarda eş dosttan borç alıyorum. Sürekli olarak bu şekilde ilaçlara para vererek ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Şuanda çaresiz bir şekilde kaldım” dedi.

............

Editör: TE Bilişim