Yerköy İstasyon Meydanı’nda tam 600 kişiye iftar yemeği verildi. İlçe yöneticilerinin de katıldığı iftar yemeğine katılanlar hep birlikte oruç açıp, dua ettiler.

            Yerköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçenin en büyük meydanı olan İstasyon Meydanı’nda iftar yemeği verildi. İlçede ilk defa bu kadar kalabalık katılımla düzenlenen iftar yemeği öncesi katılımcılar ilahi dinlediler.

            İftar yemeğine katılan İlçe Kaymakamı Bayram Gale de insanlarla yemek kuyruğuna girerek yemek aldı. Zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın insanların bir arada açtığı iftar yemeğinde mönü ‘Mercimek Çorbası, Etli bulgur pilavı, Cacık ve tulumba tatlısı’ndan oluştu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın günler önceden yaptığı hazırlık sonucu mükemmel bir organize ile gerçekleşen iftar yemeğinde insanlar bir arada olmanın huzurunu yaşadılar.

GELENEKSEL HALE

GETİRİLSİN

            İlçede ilk defa bu kadar geniş katılımla iftar yemeği düzenlendiğini söyleyen vatandaşlar, halk katılımlı iftar yemeklerinin geleneksel hale getirilmesini istediler.

            Açık havada geniş katılımla yapılan iftarın zengin-fakir ayrımını ortadan kaldıran önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren vatandaşlar, İlçe Kaymakamlığına iftar yemeği için teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim