Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında ‘Afet zararlarını azaltmak’ amacıyla imzalanan Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Protokolü çerçevesinde Yozgat’taki din görevlilerine eğitim semineri verildi.

            Türkiye’nin 81 ilinde uygulanması planlanan ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’nin eğitim çalışmaları Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Başdanışmanı, Deprem Dede Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın katılımı ile dün Yozgat’ta başladı.  nHaberi 4’te

Baştarafı 1’de Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında pilot olarak seçilen İstanbul başta olmak üzere riskli bölgelerden başlayarak Türkiye genelinde, toplumda olası afetlerden korunma ve zarar azaltma bilincinin oluşturulması için kaynak ve hizmet kullanımında işbirliğinin sağlanması amacıyla yürütülen projenin bilgilendirme toplantısı İl Müftülü Kız Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda yapıldı. Saat 10:30’da başlayan seminere Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, İrşad İşleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, Kızılay Eğitim Müdürü Funda Gülay Ünal, Proje ekibinden Şahin Erdem, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Kızılay Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, İlçe Müftüleri ve din görelileri ile Kur-an Kursu öğrencileri katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Kızılay Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, eğitimin önemine işaret ederek, projenin en iyi şekilde uygulanması için elinden geleni yapacağını söyledi.

            İl Müftüsü İbrahim Duman da konuşmasında doğal dengenin korunmasında dinin bakış açısını örneklerle ve hadislerle dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad İşleri Daire Başkanı Dursun Aygün, İslam Dininin 5 temel esasa çok büyük önem verdiğini söyledi.

            Aygün; “Dini ahlakı koruma’, ‘Canı muhafaza’, ‘Malı koruma’, ‘Aklı ve nesli koruma’ dinimizin beş temel esasından korunması gereken hak ve özgürlükler arasında en başta gelmektedir. Bu çerçevede afet esnafında Diyanet İşleri Başkanlığımızın personelinin nasıl davranması gerektiğini ortaya koyan ve bu amaçla başlatılan çok önemli bir projenin bir ayağını daha tamamlamak üzereyiz” diye konuştu.

            Aynı zamanda Yozgatlı olan Kızılay Derneği Eğitim Müdürü Funda Gülay Ünal, katılımcılara eğitim programı hakkında önemli bilgiler verdi.

            Son olarak kürsüye gelen Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Başdanışmanı, Deprem Dede Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçen ‘Afet zararlarını azaltmak amacıyla toplum liderlerini teşkilatlandırma’ Projesinin detayları hakkında bilgiler verdi.

            Işıkara, afet anında din görevlilerinin yapması gereken hususları belirterek, bu bilgileri insanlara ulaştırma adına vatandaşları görevlendirmelerini istedi.

Editör: TE Bilişim