Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu ilk kez ''Din Görevlileri Günü'' ile birlikte gerçekleştirilen toplantıya Derkek Başkanı Ahmet Muti Güneşer, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, eski milletvekili Ali Şakir Ergin, Prof. Dr. Orhan Çeker, Prof. Dr Ali İhsan Okur ve İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu başta olmak üzere Yozgat İmam Hatip Liselerinden mezunlar ile imama hatip liselerinde görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı. İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda başlayan toplantının ikinci bölümü Yozgat Çamlığında yapıldı.
     Açılış konuşmasını yapan YİMEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Muti Güneşer, katılımdan duyduğu mutluluğu vurgulayarak, ''Bu toplantı ve programlarımızda amacımıza ulaşmanın semeresini görüyoruz.
    1952 yılında eğitim-öğretime açılan okulumuzdan mezun olanlar birbirleriyle buluşup, tanışmakta ve anılarını tazelemektedir'' dedi.
     Prof. Dr. Orhan Çeker başkanlığında icra edilen programda, söz alan katılımcılar duygu ve dileklerini paylaştı.
    Programın ilerleyen kısmında hatıralar anlatıldı, şiirler okundu.
     Piknik havasında geçen proragmda katılımcılara yufka ekmek ve etli bulgur pilavından oluşan öğle yemeği ikram edildi.
     Programın yemekten sonraki bölümünde Prof. Dr Ali İhsan Okur'un anlattığı istiklal Şair Mehmet Akif Ersoy ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babasının hatıraları dinleyicilerden takdir topladı.

Editör: TE Bilişim