Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Hasan Yıldız, Cizre ve Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurtlara yapılan terör örgütü yandaşlarının hain saldırılarını kınadığını belirterek; “İmam Hatip Liseleri bu ülkenin çimentosu. Bu çimentonun yapısını bozamayacaklar” dedi.

         Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada, her iki saldırının da gelişi güzel olmadığını ve planlanmış birer eylem olduğunu vurgulayarak, bu saldırıların gelişi güzel olduğuna inanmanın sağlık olduğunu, ülkenin huzurunu istemeyen bir takım güç odaklarının bu tür olayları gerçekleştirdiğini söyledi.

         Yıldız açıklamasında şunları kaydetti: “İnsanların birbirleri ile diyaloğunu çekemeyenler var. Tamamen provokasyondur. Çok şükür bu provokasyona halkımız düşmedi.”

         Yapılan saldırıları bölge halkının huzuruna atılan bir taş ve yakılan ateş olduğunu dile getiren Yıldız; “Bölge halkı bu oyunlara gelmedi. İnşallah bundan sonra da gelmez. Güç odakları insanların inanç noktasında harekete geçiyor. Bu tür provokatif eylemler sürebilir. Bizler bunun birer oyun olduğunu ve bu oyuna gelmeyeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

         "İ.H.L'ler bu ülkenin artık bir çimentosu oldu" diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Hasan Yıldız; “İ.H.L'ler güzel hizmetlerde bunuyorlar. Direk görev görüyorlar. Bu ülkenin fil ayaklarından birisini oluşturuyorlar. Onlar da bu filin ayaklarını yıkmaya çalışıyorlar. Ama biz Türk Diyanet Vakıf-Sen ve İ.H.L'liler olarak bu ayakları yıktırmayacağız. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Ülkemizin huzurunu ve barışına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim