Dışişleri Bakanlığı Bürokratlarından, Yozgat’a yapımı planlanan ‘Türk Dünyası Kültür Merkezi’ projesinin mimarı Alhan Altan Araslı, İleri Gazetesi’nin Yozgat için yaşayan bir tarih olduğunu belirterek, gerek yayın ilkesi gerekse sahibi ile önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

            “Ben Mükremin Bey’in yanına gazeteye, İleri Gazetesi’ne geldiğim zaman tamamen geçmiş hatıralarla dolu olarak geliyorum” diye başlayan konuşmasında Araslı, İleri Gazetesi’nin 45’inci kuruluş yıldönümünü anlamlı bir açıklamayla dile getirdi.

            Araslı, İleri Gazetesi Mükremin Kayhan’ı bir kardeş gibi sevdiğini belirterek, babası merhum Nazım Kayhan’a rahmet diledi.

            Araslı şunları söyledi: “Mükremin Bey benim kardeşimdir, babasına Allah’tan rahmet diliyorum.

            Onlar bizim aile büyüklerimizdi. Aynı zamanda babalarımızdı, amcalarımız, dayılarımızdı. Hatta dedelerimizi bile tanıyorlardı böylece biz Yozgat’ta bir aile olarak büyüdük, aile olarak geliştik ancak ne yazık ki hepimiz bir tarafa dağılmış olduk.

            Yozgat’ımız özellikle 60’lı yıllarda çok büyük konuma gelmişti. Dört tane büyük pazarımız vardı. İç içe kaynaşmıştık, üzümümüz, kavunumuz, tandırımız, tamamen etten yapılan köftelerimiz, nefis üzeri nefisti. Parmak çörek, kelle kebap, bunun yanı sıra simgelenmiş Sucu Dursun’umuz, Kel Hasan’ımız. Bunun yanında delilerimiz, velilerimiz hep birlikte yaşadık.

            Ben Mükremin Bey’in yanına gazeteye, İleri Gazetesi’ne geldiğim zaman tamamen bu hatıralarla dolu olarak geldim. Ve Mükremin Bey’i babasından kaynaklanan bir sevgiyle kendi kardeşim gibi bildim.

            Gazetenin büyümesi ve aynı zamanda Yozgat’a bu türlü hizmetine devam etmesi içten temennimizdir. Maalesef Yozgat’ımız şuanda bir çırpınış içerisinde. Bütün Türkiye’mizin hemen hemen en geri kalmış bölgesi olarak kabul edilmektedir. Yalnız bir çıkış noktası aramak için Türk Dünyası Kültür Merkezi kurmak için bir çalışmaya başladık. Şuanda filizlenme aşamasında olan bu projemizi geliştirebildiğimiz takdirde biz bunu İleri Gazetesi’ne borçlu olacağız.”

Editör: TE Bilişim