Yozgat’ta her geçen gün artan otopark sıkıntısına iki yıl önce yıkılan ikiz binaların yerine yapılacak çok katlı otopark ile çözüm bulunacak. Belediye ekipleri bölgede zemin etüdü için sondaj çalışmasına başladı.

   Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada, toplam 3 bin 500 metrekarelik alanda çok katlı otopark yapımının planlandığını söyledi.

     Başer, ''Bugün itibariyle otoparkın yapılacağı bölgede sondaj çalışmalarına başladık. Bu çalışma sonucunda yerin kaç metre altına girebileceğimizi tespit edip, buna göre de yapacağımız otoparkın kaç katlı olacağına karar vereceğiz, proje çalışmalarını başlatacağız'' dedi.

    Başer; “İnşallah en az 3-43 kat yapmak suretiyle Yozgat’taki otopark sıkıntısını büyük ölçüde gidermiş olacak. Burası üstü açık alan olarak kalacak, öyle değerlendireceğiz ama altına 2 veya 3 kat inebileceğimiz kadar sondaj neticelerine göre değerlendirilecek ve projelendirilerek de en kısa zamanda başlamış olacak.

   Ben Yozgat’ımıza, ülkemize hayırlı olsun diyorum.

    Çok ciddi bir proje, burada yapılacak otopark maliyetli de bir proje. İnşallah burada yapılacak projeyi hükümetimizin, belediyemizin imkanlarını birleştirmek suretiyle bu yıl hafriyatı başlanıp kaba inşaatına başlamak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da en geç 2012 yılında araçların otoparka girmesi şeklinde değerlendirilecek, önümüzdeki günlerde hafriyata başlanacak” diye konuştu. 

     Bölgede en az 350 en fazla 700 araçlık bir çok katlı otopark yapımını planladıklarını kaydeden Başer, çalışmalara bu yıl başlanacağını, önümüzdeki yıl ise hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim