Keçiören Belediyesi 3. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 15. gecesinde İran ve Yozgat bir araya geldi.

Keçiören Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğiyle başlayan 3. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 15. gecesi, İç Anadolu kültürünün en belirgin özelliklerini taşıyan Yozgat ile güçlü bir tarihi ve kültürel geleneğe sahip olan İran'ın buluşmasına sahne oldu.

            İftar yemeğinin ardından uluslararası etkinliklerin gerçekleştirildiği Fatih Stadına geçen davetliler Fars kültürünün etkileyici güzelliğine tanıklık ettiler.

            İran ve Yozgat evlerinin açılışından sonra Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ülkemizin ve milletimizin büyüklüğüne yakışır bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki bütün Keçiörenliler de aynı gerekçeyle bu mutluluğa ortak oluyorlar" dedi.

            İran'ın kadim bir kültürün temsilcisi olduğunu ifade eden Ak, Yozgat'ın da Anadolu kültürünün önemli bir temsilcisi olduğunu hatırlatarak tüm katılımcılara etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür etti.

            Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç da etkinlikte emeği gençlere teşekkür ettikten sonra federasyonları hakkında bilgi vererek tüm katılımcıları Afrika'daki açlıkla mücadeleye çağırdı.

            Konuk ülke İran adına ilk konuşmayı yapan Isfahan Vali Yardımcısı Dr. Muhammed Mehdi İsmaili ise bu tür etkinliklerin her şeyden önce iki kardeş ve dost ülke insanlarının bir araya gelmesini ve yakınlaşmasını sağladığını belirterek Mustafa Ak'a ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

            İran Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur da 3 yıldır Ankara'da bulunduğunu ve bu etkinliklere katıldığını dile getirerek, geçen yıl 2 milyon turistin İran'dan Türkiye'ye geldiğini belirterek Keçiörenlileri de İran'a davet etti.

            Türkiye-İran ilişkilerinin zirveye çıktığını belirten Hüseyinpur, "Bu etkinliği düzenledikleri için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

            AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de bu etkinliğin diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini dileyerek küçülen dünyada Türk kültürünü diğer insanlara tanıtabilecek yeni imkanların doğması temennisinde bulundu.

            Konuşmaların ardından İranlı Kevser İlahi Grubu ilahiler seslendirdi.

            İran'a ait geleneksel Zurhane Oyununun da sergilendiği gece, Isfahan'dan gelen Rumi Müzik Grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle son buldu.

Editör: TE Bilişim