Sağlık Bakanlığı  sınavla 30, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise 8 müfettiş yardımcısı alacak.
    Sağlık Bakanlığı  ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin müfettiş yardımcısı  alımlarına ilişkin duyuruları Resmi Gazetenin bugünkü  sayısında yayımlandı.
    Duyurulara göre Sağlık Bakanlığı  Teftiş Kurulu Başkanlığı, 30 müfettiş yardımcısı alımında bulunacak.
    Sınav, 19-20 Mart 2011 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Bu sınavda başarılı olanlara, tarihi daha sonra bildirilecek sözlü sınav düzenlenecek.
    Adaylar başvurularını  7-18 Şubat tarihleri arasında mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına yapacaklar.
    Başvuru formu ve sınavla ilgili bilgileri içeren duyuru metni, Sağlık Bakanlığı Teftiş  Kurulu Başkanlığından (İstanbul Caddesi Numara 52 Ulus/Ankara) ve İl Sağlık Müdürlükleri ile www.saglik.gov.tr adresinden temin edebilecekler
MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI
SINAVINA KATILABİLME ŞARTLARI
    Sınava tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager olmak veya hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olanlar katılabilecek.
    Adaylarda, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olan adaylar için KPSSP 67 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmak veya tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi ve kimyager unvanlı üniversite mezunu adaylar için KPSSP 12 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmaları şartı aranacak.
    Ayrıca adaylarda, yabancı  dil sınav sorularının en az yarısını doğru cevaplandırmış olmaları da istenecek.
    Müfettiş yardımcılığı  giriş sınavında başarılı olanlara Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli tebligat yapılacak ve kazananların listesi ayrıca www.saglik.gov.tr adresinde ilan edilecek.
KOCAELİ  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı, sınavla genel idari hizmetler (GİH) sınıfından 8 (sosyal), müfettiş yardımcısı (6. dereceli) alacak.
    Sınav yazılı ve sözlü  olarak iki aşamada yapılacak. Yazılı sınav, 19 Şubat 2011 tarihinde saat 11.00'de Kocaeli İzmit'te bulunan Kozluk Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi numara 28 Seka Park Oteli konferans salonunda gerçekleştirilecek.
    Sınava, A grubu kadroları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Lisans A Grubu) sonucunda, (KPSSP 62) bölümünden 70 ve daha yukarı puan almış olanlar katılabilecek.
    Eğitim süresi en az dört yıl olan hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak, adaylarda aranacak şartlar arasında yer almakta.
    Başvurular, 17 Ocak - 3 Şubat 2011 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığına şahsen yapılacak.
    Posta ile müracaat kabul edilmeyecek.
    Yazılı sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar, 7 Şubat 2011 tarihinde ad soyad ve KPSS puanları belirtilmek suretiyle, belediyenin ilan panosunda ve www.kocaeli.bel.tr internet adresinde duyurulacak.
    Sınava katılma başvurusu kabul edilen adaylara, sınava girişte kullanılmak üzere sınav yeri ve tarihini belirten onaylı ve fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi düzenlenip verilecek.
    Sınav giriş belgeleri, sınav saatine kadar Kurul Başkanlığından mesai saatleri içerisinde elden verilecek ve sınava ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilebilecek.
Editör: TE Bilişim