Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik, Yozgat'ta kurulması düşünülen İhtisas Organize Sanayi Hayvancılık Bölgesi için en uygun yerin Yerköy ilçesi olduğunu söyledi.
    Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Yozgat'ta yaşayanların yüzde 70'inden fazlasının geçimini tarım ve hayvancılık sektöründen karşıladığını hatırlatarak, geçmiş yıllarda hayvancılık sektörünün çok ileri düzeyde olduğunu, başta İstanbul olmak üzere metropollerin canlı hayvan ve et ihtiyacının Yozgat'tan karşılandığını belirtti.
    Son yıllarda sektörün tamamen çökme noktasına geldiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
    'Hayvancılık sektörüne yönelik ihtisas organize sanayi bölgesi hayvancılık sektörünü geliştirir. Yozgat, Türkiye'nin önemli bir bölümünün kırmızı et ihtiyacını karşılayacak konuma gelebilir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusunu uygun bulmamıştır. Yozgat'ta tesisin kurulabilmesi için Yerköy Ticaret Borsası, Yozgat Ticaret Borsası, Boğazlıyan Ticaret Borsası, Yozgat, Yerköy, Sorgun, Şefaatli, Boğazlıyan Sanayi ve Ticaret Odaları, Tarım İl Müdürülüğü, Valilik, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesinin işbirliği yapmaları gerekmektedir. Yerköy'de bulun Hayvancılık Araştırma Enstitüsüne ait 4 bin 500 dekar arazi üzerine tesisin kurulması en uygun tercih olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alan Bozok Üniversitesi tarafından Ziraat Fakültesi uygulama alanı olarak kullanılmak üzere talep edilmiş, tahsis konusundaki bürokratik işlemler son aşamaya gelmiştir.''
Editör: TE Bilişim