İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yozgat'ta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımlarına başladı.

     İHH Yozgat Temsilcisi Salih Erbek, yaptığı açıklamada, İHH'nın bu yıl dünyada 70 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 70 şehirde Ramazan çalışmaları gerçekleştireceğini bildirdi.

     Vakfın, yardımseverlerin zekat ve bağışlarını savaş, afet ve yoksulluk yaşanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirten Erbek, İHH'nın Yozgat'ta da yaklaşık 150 aileye Ramazan kumanyası dağıtımı yapacağını söyledi.

     Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla 5 kıtada yardımlarda bulunacak İHH'nın çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Erbek, şöyle konuştu:

     ''İHH ekipleri dünya genelinde gerçekleştirilecek Ramazan programı için yoğun bir tempoyla hazırlıklarını sürdürüyor.

            Her yıl olduğu gibi dünyanın en uzak bölgelerine giderek iftar sofralarına misafir olacak olan İHH ekipleri, bu yıl da Ramazan ayı içerisinde yoksulların, afetzedelerin ve savaş mağdurlarının yardımına koşacak. Yaklaşık 19 yıldır her Ramazan iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, yetimlerin de yüzlerini güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirecek.''

     Erbek, İHH'nın Ramazan çalışmasına katkıda bulunmak isteyen vatandaşların cep telefonlarından 3072'ye SMS atarak destek olabileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim