Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’taki camilerin onarım işleri ile ilgili yaptığı açıklamada aralarında elim bir yangın sonucu kullanılmaz hale gelen Şeyh Hacı Ahmet Efendi Cami’nin de aralarında bulunduğu camilerin onarımlarına ilişkin ihalelerin yapıldığını açıkladı.
Başer; “Şehrimizde onarım işleri devam eden camilerimizin onarımın ivedilikle yapılması, hemşerilerimizin sağlıklı koşullarda ibadetlerinin yapması hususunda projeler hassasiyetle takip edilmektedir.
Onarımı devam eden, Fatih Camii ve Şeyh Ahmet Efendi Camii ile ilgili olarak mevcut durumuyla ilgili şehrimizin manevi mimarı Şeyh Ahmet Efendi’nin mirası Şeyh Ahmet Efendi Camii’nin 2015-1016 yılları onarım ihale yapılmış olup, 580  bin 433  TL bedelle Beneroğulları İnşaat Taah. Ltd.Şti. ihaleyi kazanmıştır.
İkinci olarak Yozgat merkez Fatih Camii Projeleri Aytekin Emre Mimarlık Bürosu tarafından yapılmaktadır. Fatih Camii’nin rölöve, hasar analizi ve malzeme analizi projeleri Kayseri Kültü Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 18 Ekim 2014 tarafından onaylanmış olup, restorasyon projeleri hazırlanmaktadır.
Fatih Camii’nin yakınında bulunan deponun yıkımı neticelenmiş olup, deponun yıkımına onay verilmiştir. Yıkım işlemi kısa zamanda gerçekleştirilecektir.”

Editör: TE Bilişim