Tarım İl Müdürlüğü Ramazan ayının başlaması ile birlikte gıda denetimlerini de sıklaştırdı. SGK ile ortak denetimlere çıkan Tarım İl Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri, asıl denetimin vatandaşın duyarlılığı olduğunu söylediler.

Ramazan ayında artan gıda tüketiminin daha sağlıklı olması için denetimleri il genelinde sıklaştıran Tarım İl Müdürlüğü ekipleri vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları “174 Alo Gıda Hattı”na bildirmelerini istediler.

            Gıda denetiminde yetkili kurum olan Tarım İl Müdürlüğü elemanları sadece ihbar anında değil, rutin olarak denetimlerini sürdürüyor. Ramazan ayında daha artan denetimler, vatandaşın sofrasına daha sağlıklı ve hijyenik gıdaların ulaşması için.

            Tarım İl Müdürü Ünal Koçak’ın üzerinde hassasiyetle durduğu gıda denetimlerinde asıl görev vatandaşa düşüyor. Sağlıksız gıda tüketimine karşı vatandaşın ihbarını 174 Alo Gıda Hattı’na bildirme imkanı bulunduğunu söyleyen yetkililer; “Vatandaş ne kadar duyarlı olursa denetimler de o denli amacına ulaşır” dediler.

SGK İLE ORTAK

DENETİM

            Tarım İl Müdürlüğü denetimlerini Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortaklaşa gerçekleştiriyor.

            Bir taraftan gıda denetimi yapılırken, diğer taraftan iş yerlerindeki sigortalı çalışanların durumlarına mercek tutuluyor. SGK İl Müdürü Duran Cesur’un kimi zaman katıldığı denetimlerde sigortasız işçi çalıştırılmasına izin verilmiyor.

 

Editör: TE Bilişim