Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş;düzenlediği basın bildirisi ile yaşanan son terör olayları ile artık Türk milletinin sabrının taştığını ifade ederek hükümeti göreve davet etti.

            Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Türk milletine yapılan hain saldırıların onlarca ailenin ocağına ateş düşürdüğünü ama bununda hesabının bir an evel sorulması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi; “Hakkari’nin Çukurca ilçesinden şehit düşen askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor ve yaralı askerlerimize şifalar diliyoruz. Türk Milleti yine bir hain saldırı ile sarsılmıştır. Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde bölücü terör örgütü her gün askerlerimizi şehit etmektedir. Onlarca ailenin ocağına ateş düşmüş ve Türk Milleti’nin sabrı taşmıştır. AKP Hükümeti, PKK teör örgütüne karşı mücadele vermek yerine sürekli olarak müzakereyi tercih etmiştir. Terör karşısında umursamaz ve kayıtsız tavırlar bölücü örgütün eylemlerine hız vermesine yol açmaktadır.İktidarın başlatmış olduğu açılım süreci kapsamından yapılan işler ve verilen tavizler terörü daha da körükleyerek, ülkemizi bölünme aşmasına getirmiştir. Hükümetin hergün yaşanan bu olaylar karşısında sadece kuru açıklamaları ve göstermelik tavırları terörün önünü kesmemektedir. 12 Haziran’dan bugüne her geçen gün terör olayları hızla artmakta ve PKK’lılar yol kesmekte, kaymakam, polis, asker ve vatandaşı kaçırmaktadır. Bu olayların yaşanması, AKP Hükümetinin hiç kimsenin can ve mal güvenliğini sağlamayacak kadar aciz olduğunu göstermektedir. Başbakan’ın son olarak dile getirdiği ‘bıçak kemiğe dayandı’ sözünün hiçbir inandırıcılığı bulunmamaktadır. Çünkü son 9 yıldır iktidarda bulunan Başbakan Erdoğan bunları görmekte ve bunlara çözüm üretmekle yükümlüdür. Başbakanın dile getirdiği bu söz son 25 yıldır terör olaylarının arttığı dönemlerde Başbakanların alışılmış bir söylemidir. Türk Milleti yıllardır bu nakaratları duymaktan bıkmıştır. Artık herkes kalıcı bir çözüm getirilmesini ve terörün kökünün kazınması istemektedir.

            AKP Hükümeti teröre karşı pasifliğini ve hiçbir önlem alınmaması konusunda mübarek Ramazan ayını bahane etmesi teröre karşı olan aciziyetini ifade etmektedir.

            Başka ülkelerin iç meselelerini kendi iç meselesi olarak gören Başbakan Erdoğan, nedense ülkenin iç sorunlarını görmemekte ve bunları çözüm kavuşturmaktan kaçmaktadır. Kendisine verilen BOP eşbaşkanlığı görevini yerine getirmekte geri durmaz iken ülkeyi yakan bu teörün temizlemek için hiçbir harekette bulunmamaktadır.”

            Gülbaş; sözlerini hükümetin acil eylem planını bir an evel hayata geçirmesi gerektiğini belirti; “Terörün bir an önce çözülmesi ve temizlenmesi için öncelikle AKP Hükümetinin açılım zırvası adındaki bölücü plandan vazgeçmesi gerekmektedir. Terörle müzakere etmekten vazgeçilerek mücadele planları hazırlanmalıdır. Kandil dağındaki eşkıyaların bertaraf edilmesi ve bölgede güvenlik sağlanması şarttır. Türk Milleti artık beklemekten bıkmıştır ve Başbakanın bölücü teröre verdiği tavizlerden usanmıştır. Milletin sabır taşı çatlamış ve bıçak kemiği delip geçmiştir. Hergün verilen şehitler milli vicdanı isyana derecesine getirmiştir. Yozgat Ülkü Ocakları olarak Yüce Allah’tan şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Büyük Türk Milletine baş sağlığı diler ve yaralılarımızın sağlığına kavuşmasını dileriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim