Yerköy’de 61 yıldır hizmet veren hükümet konağının yerine yapılacak yeni konak için temel atma aşamasına gelindi.

            1950 yılında yapılan hükümet konağının işlevinin kaybettiğini belirten Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, senelerdir İlçe halkına hizmet veren Konağının tamir ve tadilat geçirdiğini ancak yeni bir tadilatı kaldıramayacağını ifade etti.

            Gale, “Senelerdir Yerköy halkına hizmet vermekte olan Hükümet Konağının artık işlevini kaybetmiş durumdadır. Bu güne kadar defalarca tamir ve tadilat geçirdi ancak yeni bir tadilatı kaldıramayacak hale gelmiştir.

            Yeni yapılacak binada birçok kurumun bir arada ve daha verimli hizmet verecektir. Yeni bir Hükümet Konağına ihtiyaç duyulmaktadır.

            Bunun için Kaymakamlık olarak Yozgat Bayındırlık ve İskân Müdürlüğünden bina durumu keşif özeti ve teknik raporları çıkartılmıştır. Teknik elemanlarca hazırlanan rapor sonucu, mevcut durumda bulunan bina için bakım-onarım ve tadilatının çok yüksek meblağlar oluşturması üzerine, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçilerek ön ihtiyaç raporları gönderilmiştir.

            İçişleri Bakanlığı tarafından ön ihtiyaç programı kabul edilen ve yatırım programına alınan yeni Hükümet Konağımız ile ilgili olarak Bakanlık tarafından mimarı projesi hazırlanmış ve ödeneği çıkartılarak ihalesi yapılmış bulunmaktadır.

            Bu çalışmalarımızın her aşamasında bizlerden yardım ve desteklerini esirgemeyen, İçişleri Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Osman Güneş'e sonsuz şükranlarımı sunuyor, yeni yapılacak olan Yerköy Hükümet Konağının hayırlı olmasını temenni ediyorum “dedi.

Editör: TE Bilişim