Yozgat Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ''Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam'' projesi kapsamında her mahalleye yeni jimnastik aletlerinin kurulması planlandı.

     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından Aile Sağlığı Merkezlerinde belirli günlerde obezite taraması yaptığını hatırlattı. Başer, ''29 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan bu taramalar sonucunda belirlenen jimnastik aletleri mahallelerimizde oluşturulacak parklara monte edilecek. Mevcut olan aletlerden eksik olanlar ise tamamlanarak, insanlarımızın kendi mahallelerindeki tesislerde spor yapmalarına imkan verilmiş olunacaktır'' dedi.

MAHALLE GİRİŞİNE KULE

            Yozgat'ta yeni kurulan ''Bilal Şahin'' Mahallesine iki kule arasından geçilerek, giriş çıkış yapılacak.

     Yozgat Belediyesi, kent merkezinde yapmayı planladığı bir çok projenin hayata geçirilmesi noktasında mali destek verip, kentin ihtiyacı olan yatırımları yapan iş adamı Bilal Şahin'in ismini, Nohutlu, Karatepe ve Erdoğan Akdağ mahallelerinin bazı bölümlerini alarak oluşturduğu yeni mahalleye verdi.

     Çapanoğlu Kentpark bölgesindeki ''Bilal Şahin'' Mahallesinin girişindeki yol kenarlarına iş adamı Şahin tarafından projelendirilen saat kulesi inşa ettirilmeye başlandı. İki kule arası birbiriyle birleştirilerek, üzerine ''Bilal Şahin Mahallesi'' yazılacağı kaydedildi.


Editör: TE Bilişim