Yozgat’ta yeni kurulan Et Balık Kurumu’na (EBK) alınacak 70 kişi için müracaat eden Türkiye’nin değişik şehirlerinden ve Yozgat’tan 1050 kişi için kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde heyecanlı anlar yaşayanlar, göz yaşı dökenler, sevinç çığlığı atanlar oldu.

            Yozgat Belediyesi’ne ait Et Entegre Tesisleri’nin 69 milyonluk borcuna karşılık 17 milyon TL’ye Et Balık Kurumu’na devredilmesinin ardından kurulan yeni işletmede istihdam edilecek 70 kişilik işçi için 1050 kişi müracaatta bulundu. Dün Et Balık Kurumu bahçesinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

ANNE-BABALAR DAKURA ÇEKİMİNDE

            Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de katıldığı kura çekimine iş umudu ile talepte bulunan 1050 işsiz aileleri ile birlikte katıldı. Gelemeyenlerin yerine anne-babaları, eşleri ve çocukları kura çekimini takip etti.

BAŞER; “İŞÇİ SAYISI ARTACAK”

            Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile 70 kişi alınacağını fakat ilerleyen günlerde bu sayının artacağını söyledi.

            Başer; “Et Balık Kurumu’nun Yozgat’ımıza gelmesi hem ülkemiz hem de ilimizin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. İnşallah bu 70 kişiyle kalmayacak önümüzdeki günlerde hem şirket alımı ile yine kadrolu alımlar devam edecektir. Et Balık Kurumu şuanda 70 kişi ama en az 150-200 kişiye çıkacak buradaki kadro. Giremeyenler üzülmesinler önümüzdeki günlerde yine değerlendirilecek inşallah o zaman gireceklerdir. Ben tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah Cenab-ı Allah gönüllerine göre diledikleri gibi verir” dedi.

EBK YENİ YATIRIMLAR YAPACAK

            Et Balık Kurumu’nun yeni yatırımlar için arsa tahsisinde bulunduğunu hatırlatan Başer; “Mevcut arsa yetmiyor, inşallah önümüzdeki günlerde yatırımlarını geliştirecekler, ilimiz için çok ciddi katkı sağlayacaktır. İlimiz için çok önemli kuruluş. Tebrik ediyor, hayırlı, uğurlu olsun diliyorum” dedi.

            Daha sonra kura çekimine geçildi. Mülakata katılacak 210 kişinin isimlerinin belirlendiği kura çekimi sırasında ismi çıkanlar göz yaşlarını tutamadılar.

43 YAŞINDA İŞİNİ ARADI

            43 yaşında iş için müracaatta bulunan bir vatandaş, isminin kura sırasında çekildiğini duyunca sevinç çığlığı attı. İlk kez talih kuşunun kendi başına konduğunu söyleyen vatandaş; “Söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Ama şu bir gerçek ki memleketimize böyle bir hizmet getiren Et Balık Kurumu’ndan devletimizden Allah razı olsun. 43 yaşındayım ömrümde talih kuşu ilk kez kondu. Eğer ki yiyecek ekmeğim içecek suyum varsa diye geldim. O kadar duyguluyum ki bir şey söyleyemiyorum, herkesten Allah razı olsun” dedi.

OĞLUNUN İSMİYLE MUTLU OLDU

            Oğlunun kuram çekimine torunu ile birlikte katılan yaşlı bir kadında, göz yaşlarını tutamadı. Yaşlı kadın; “Oğlum işsizdi işsizlik maaşı alıyordu. İşten çıkmıştı. Allah herkese kısmet etsin” dedi.

7 TEMMUZ’DA MÜLAKAT VAR

            1050 kişinin iş için müracaat ettiği kura çekimi neticesinde belirlenen 210 asil 210 yedek isim arasından 70 kişi kadrolu olarak işe alınacak. İstihdam edilecek işçilerden 5’i tır şoförü, 5’i kamyon şoförü, 20 kasap, 4 soğutmacı, 3 elektrikçi, 12 ısıtmacı, 4 ambar görevlisi, 17 soğuk depo ve parçalama işçisi alınacak.

            7 Temmuz 2011 tarihinde kura çekimi yapılacağı bildirildi.        

Editör: TE Bilişim