Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından “Hayatımızı Kolaylaştıran Basit Makineler” sergisi düzenlendi.
    Özel Ergin İlköğretim Okulu öğrencileri, okulun Fuaye alanında açtıkları sergide günlük hayatta kullanılan ve yaşamı kolaylaştıran basit alet ve makineleri tanıttı.
    Özel Ergin İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Alper Yaman, hayatın her döneminde ihtiyaç duyulan basit alet ve makinelerin öneminin büyük olduğunu söyledi.
    Yaman “İlk insanın yaratılmasından bu yana hayatımızın değişmez parçası olan basit makineler, Mısır’da piramitlerin yapımında, Fatih Sulatan Mehmet'in İstanbul'un fethinde (Gemileri karadan yürütmesinde) kullanıldılar. Her ne kadar günümüzde işlerimizi kolaylaştıran teknolojik aletler üretilse de, basit makineler hala hayatımızın değişmez aletleridir. Yedinci sınıf öğrencilerimiz bu konuda hünerlerini sergileyerek kendi basit makinelerini tasarladılar. Biz de birbirinden güzel bu çalışmaları sergiledik. 
    Amacımız öğrencilerimizin konuyu daha iyi kavramaları ve her ne kadar fark etmeseler de basit makineler konusunun hayatla iç içe olduğunu göstermekti.
    Bu sergi sayesinde Fen ve Teknoloji dersinin çok önemli ve eğlenceli bir ders olduğunu öğrencilerimize uygulamalı olarak göstermiş olduk.
    Bu sayede öğrencilerimiz bu tür alet ve makinelerin önemini şimdiden anlamış oldu. Bu vesile ile öğrencilerimizi bu güzel eserleri ortaya çıkarmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
    Sergiyi gezen diğer öğrencilerde basit makine denilince farklı makinelerin sergilendiğini düşündüklerini belirterek; “Basit makineler sergisi açıldı dediler.
    Bizlerde teknolojik açıdan değişik sergi bekliyorduk. Fakat bu kadar basit alet ve makinelerin hayatımızdaki önemini burada ki sergiyi görünce daha iyi anladık. Arkadaşlarımız bize makasın nasıl kullanılması gerektiğini anlatınca, anladık ki basit makineler hayatımızın her yerinde önem arz etmekte” dediler.
    Sergide makas, tenis raketi, ceviz kıracağı, bisiklet ve diğer alet ve makineler okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından gezildi.
Editör: TE Bilişim