Çekerek ilçesinde imzalanan sözleşme ile çiftçiler buğday, arpa gibi hububat hasadını, biçerdöver sahiplerine dönüm başı 10 lira veya 1,5 teneke buğday ödeyerek yaptıracak.

     Kaymakam Servet Gün gözetiminde düzenlenen sözleşme imza törenine İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, Ziraat Odası Başkanı Şükrü Kayhan, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Osman Yücel, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Katibi Mitat Özer, Biçerdöver sahiplerinden Faruk Yaldız ve Mehmet Endiz katıldı.

     Çekerek Ziraat Odası Başkanı Şükrü Kayhan, sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, tarım alanlarında hububat hasadının düzenli ve güvenli biçimde yapılabilmesi, hasat sonunda herhangi bir anlaşmazlıklara mahal vermemek üzere her yıl bu tip sözleşmelerin yapıldığını hatırlattı. Kayhan, biçerdöver sahipleriyle imzaladıkları sözleşme ile bir dönüm için 10 lira veya 1,5 teneke buğdayın tarla sahibi tarafından biçerdöver sahibine biçme bedeli olarak verileceğini bildirdi.

     Ziraat Odası Başkanı Şükrü Kayhan açıklamasında şunları kaydetti:

     ''Sözleşmeye imza atan biçerdöver sahipleri tarafından ilçemiz hudutları içerisinde bulunan hububat tarlalarının tamamı en kısa sürede biçilecek. Gecikme olmaması için en az iki biçerdöver tarlalarda çalışacak. Biçerdöver sahiplerinden alınan 3 bin lira teminat Ziraat Bankası'ndaki hesaba yatırılmıştır. Sözleşmeye aykırı hareket edilmesi halinde, alınan bu teminat irat olarak kaydı yapılacaktır. Biçerdöver operatörleri kurs belgelerini hasat bitimine kadar Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına teslim edilecektir. Anlaşma dışında her hangi bir çiftçimiz, izinsiz olarak ilçemiz hudutlarında kendi ekinini biçmek için olsa dahi biçer kullanılırsa protokolün dışında olduğundan kuruluşumuzca men edilecektir.''

     Yapılan sözleşmenin ardından Çekerek ilçesinde hububat hasadına başlanıldı.

Editör: TE Bilişim