ÇEDAŞ arasında imzalanan protokol kapsamında çiftçiler tarımsal sulamalarda kullandıkları elektrik faturalarını "Hasat Kart" ile hasat döneminde ödeyecek. Protokol töreni önceki gün ÇEDAŞ il binasında gerçekleştirildi. .

            Şekerbank ve Halkbank ile Çamlıbel Dağıtım AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında çiftçiler tarımsal sulamalarda kullandıkları elektrik faturalarını "Hasat Kart" ile hasat döneminde ödeyecek.

            Yozgat ÇEDAŞ İşletme Müdürlüğünde ÇEDAŞ Genel Müdürü Fatih Durmuş ve beraberinde Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli, Yozgat Halkbak Şube Müdürü Mükremin Gönül, Boğazlıyan Şekerbank Şube Müdürü Yadigar Keskin, Çedaş Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Ayan ve Çedaş Yozgat İşletme Müdürü Osman Avcı basın toplantısı düzenledi.

            Toplantıda konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Fatih Durmuş, ÇEDAŞ yaz mevsiminin gelmesi bölgede tarımın canlaması ve çok fazla sayıda tarımsal sulama müşterilerinin olması şirket olarak bu konuda yeni bir çalışma yapılması gerektiği hissini uyandırdığını kaydetti.

            Çiftçilerin tarımsal sulamada kullandıkları elektrik faturalarını iki bankadan alacakları kart sayesinde bir yıl sonra ödeyeceklerini söyleyen Durmuş,

            "Bizler her zaman çiftçimizden yana, üretimden yana kolaylıklar avantajlar sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Şekerbank ve Halkbank ile müessesimiz bir protokolü imzaladı" dedi

            Protokol gereği çiftçilerimiz artık kullandıkları elektrik faturalarının tutarını bir yıl sonra hangi bankanın "Hasat Kartını" taşıyorsa o bankaya ödeyeceklerini ifade eden Durmuş, şöyle devam etti:

            “Sene başından bugüne kadar tarımsal sulama müşterilerimizin istek ve taleplerini alarak bir değerlendirme yaptık ve çiftçimizin elettirik enerjisine dair fatura borçlarını aylık ödemek istemediklerini ve bu faturaların kendilerinin hasat zamanında çıkarılmasını istediklerini gördük.

            Bizlere de her ay çiftçimizin kullanmış olduğu elektrik faturalarını bu bankalarımızdan tahsil edeceğiz. Tamamen çiftçilerimizin menfaatine olan bir uygulamadır.”

 

Editör: TE Bilişim