Hayatında araç almamış olan kişiler, başlangıçta tecrübesiz olduklarından ötürü diğer insanlar bundan faydalanmak isteyeceklerdir. Kazalı ya da hasar kaydı olan araçlarını, böyle kimselere kolaylıkla satabileceklerini düşünürler. Fakat böyle kişilere destek sağlamak amacıyla, resmi kaza kayıtları internet üzerinden paylaşılmaktadır. Tecrübesiz kimseler, araç plaka hasar sorgulaması yaparak alacakları aracın kaza yapıp yapmadığını kolay bir şekilde kontrol edebilirler.

Bu şekilde daha güvenilir bir şekilde araç alan kimseler, araçlarını daha uzun süreli kullanma fırsatını elde ederler. Tramer kusur sorgulama bu yüzden önemlidir. Çünkü hasarlı bir araç, sizi bir süre sonra mağdur bırakacağı gibi büyük masraflar da çıkaracaktır. Tramer sorgulaması yapıldığı zaman, bu tür sorunlar tamamı ile ortadan kalacaktır. Kişileri bu konuda bilinçlendirmek oldukça önemli sayılır. Çünkü kişiler böyle bir durumdan habersiz olarak, satın alma işlemine girdiklerinde mağduriyet yaşayabilirler.

Araç hasar kaydı sorgulaması yapıldığında da yüzde yüz böyle durumların önüne geçilmiş sayılmaz. Aracın karışmış olduğu kazayı saklayan kimseler, aracın böyle bir kaydının oluşmasını engellemektedir. Araçtaki belli noktalardaki ipuçlarını takip ederek de kazaya karışıp karışmadığını anlamanız mümkün olacaktır. Motor aksamının orada bulunan çizgilerin kayıp kaymadığına baktığınızda, kaza yapıp yapmadığını kolay bir şekilde anlarsınız. Resmi bir kayıt oluşturulan araçlar için tramerden araç sorgulama seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu işlemi internet üzerinden yapamadığınızda, polis teşkilatına başvurmanız da yeterli olacaktır.

Kaynak :

 

Editör: TE Bilişim