Tepede Anayasa değişikliği paketinin oylanacağı referandum tartışması kızışa dursun Orta Anadolu'nun tam göbeğinde, Yozgat'ta insanlar 'önce geçim derdi' diyor. Halkın giderek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bağlandığı kentte, insanlar referandumu gündemin son sırasına almış durumda.
YAZ SICAĞI DEĞİL GEÇİM DERDİ BUNALTTI
    Bu güne kadar Türkiye'de yaşanan ekonomik krizlerden iki kere etkilenen illerden olan Yozgat'ta bunaltıcı yaz sıcağının altında kavrulan vatandaş, bir kurtuluş yolu arıyor. Kendi içinde sürekli ekonomik krizler yaşayan Yozgatlı, geçim derdi ile uğraşmaktan ne şehrinin ne de ülkesinin sorunlarına adapte olamıyor.
    Her geçen gün fakirleşen, fakirleştikçe yardım kültürünün bir parçası haline gelmeye başlayan Yozgatlı, Ramazan Bayramı sonunda ülke genelinde gideceği sandığı dahi umursamıyor.
    Ankara'da siyasetçiler 'evet' ve 'hayır' ın mücadelesini veredursun, ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Yozgat'ta da insanlar neyi oylayacağını dahi bilmiyor.
    Siyasetçilerin değişik paketinin içeriğinden çok evet ve hayır üzerinde kısır çekişmeye girmesi, yatırımlardan uzak, göçün başkenti olan Yozgatlılarda farklı bir tesirle tezahür ediyor.
NEYİ OYLAYACAĞIZ?
    Vatandaş, siyasetçilerin anayasa değişikliğinin içeriğinden çok farklı tartışmalara girilmesinden de rahatsızlık duyuyor. 'Ekonomik dar boğazın içinde vatandaşı kimse düşünmüyor, gençleri işsiz, insanları aş, ekmek için göçen bir Yozgat'ta neyin mücadelesi verilebilir ki' diyen vatandaş; “Ekonomik şartların her geçen gün zorlaştığı bir şehir Yozgat. İşsizliğin her geçen gün arttığı, yatırımların olmadığı, sosyal hak ve sorumlulukların korunması Yozgat'ta hangi referandumdan bahsedebilirsiniz.
    12 Eylül günü sandık başına gidecekler de değişikliğin içeriğini bildiklerinden değil, yazı-tura yoluyla oy verecek. Üstte siyasetçiler tartışa dursun, altta Yozgatlı'nın sorununu, derdini dinleyen yok” dediler.
Editör: TE Bilişim