Kalp krizi riskini ortadan kaldırmak için bireysel sporlar yapılmasını tavsiye eden uzmanlar, “Özellikle orta ve ileri yaştakiler halı saha futbolundan uzak durmalı. Vücudu kontrol altına alamadıkları için halı sahada top koşturmak, kalp krizine davetiye çıkarır” dedi.
     Özellikle yüksek rakımda yaşayan orta ve ileri yaştaki kişilerin her gün düzenli olarak 30 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapması gerektiğini kaydeden uzmanlar, “Yürümeyen kaybeder” dedi. Sağlıklı yaşam adına halı sahada top koşturmanın spor olmadığını belirten uzmanlar, “Kalp krizi riski taşıyan orta ve ileri yaştaki insanlar halı sahada futbol oynamamalı. Heleki, düzenli olarak spor yapmayan kişiler, kendilerini kontrol edemedikleri halı saha içerisinde kalp krizi yaşayabilir. Bu nedenle risk altında bulunanlar bireysel sporları tercih etmeliler" dediler
    Genç yaşta kalp krizlerinden meydana gelen ölümlerin sadece Dünya'da değil Türkiye'de de gözle görülür bir artış sergilediğini ifade eden uzmanlar, 20 yaş sonrasının daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Gençlerin kalp hastalığını kendilerine yakıştıramadığı için duyarsız kaldığını anlatan uzmanlar, “Son dönemlerde kalp krizi nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden insanların sayısında bir hayli artış var. Gençler kalp hastalığını kendisine yakıştırmadığı için göğüs ağrılarını ciddiye almıyor. 'Adale, kas, mide ağrısı' diyerek bir hekime başvurmuyor. Sonuçta da kalp krizi genç yaşta ölümlere neden oluyor" diye konuştular.

Editör: TE Bilişim