Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hakkari Çukurca’da 11 askerin şehit olduğu mayın saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada bu tür saldırıların hükümetin terörle mücadeledeki kararlılığından asla vazgeçiremeyeceğini, bundan sonraki süreçte terör bitinceye, son buluncaya kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

            Memleketi Yozgat’a bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere bu gün öğleden sonra Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Valilik ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hakkari Çukurca’da askeri konvoyun geçişi sırada 7 askerin şehit, 11 askerin de yaralanması ile sonuçlanan patlamayla ilgili değerlendirmede bulunan Bozdağ, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

TÜRKİYE TERÖRÜ

BİTİRMEKTE KARARLI

            Türkiye’nin terörle mücadelesini uzun yıllardır kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Bozdağ; “Bundan sonraki süreçte de terörle mücadele terör bitene kadar, terör son bulana kadar kararlılıkla devam edecektir. Yapılan haince saldırıların Türkiye’yi bu kararlılığından vazgeçirmesi asla mümkün değildir. Türkiye ülkesinin birliğine, bölünmez bütünlüğüne karşı her türlü hain tertibin karşısında üzerine düşeni bu güne kadar yaptığı gibi bundan sonra da yapılması gereken ne ise onların hepsini yerine getirme konusunda kararlıdır. Güvenlik güçlerimiz mücadelenin gerekleri ne ise onun bütün gereklerini yerine getirmek suretiyle terörlü mücadele etmektedirler. Ancak terör örgütü mensupları haince pusularla kalleşçe yöntemlerle saldırı gerçekleştirmektedirler. Ama bütün bu saldırılar karşısında da güvenlik güçlerimizin tecrübesi, birikim, donanımı ile daha fazla ve daha etkin mücadele yaptıklarını biliyoruz. Ve bundan sonraki süreçte de bu mücadele kararlılıkla devam edecektir” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ

DEVAM EDECEK

            Türkiye’nin terörün üzerine gitme noktasındaki kararlılığını zaafa uğratmak isteyenlere seslenen Bozdağ; “Bu konuda herhangi bir zaaf asla söz konusu değildir. Bundan sonra da olmayacaktır. Terörle mücadelenin gerekleri ne ise bunu sonuna kadar yapacağız.

            Tabi bunu yaparken de biz hukuk devletiyiz, hukuk devletinin sınırları içerisinde hukukun çerçevesi içerisinde kalarak bunu yapacağız. Ve Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

            Haince saldırılar yapan teröristler ve terör örgütü neyi planlıyor neyi hesap ediyorsa hedefi ne ise bunu Türkiye üzerinde gerçekleştirmesi asla mümkün değildir” dedir.

30 SENEDİR HİÇBİR AMACA ULAŞAMADILAR

            Terör örgütünün 30 yıldır dağa kaldırdığı gençleri terör örgütüne katarak, kandırdığını belirten Bozdağ, bunca zamandır terör örgütünün söylediklerinin hiçbirisini gerçekleştiremediğini ifade etti.

            Bozdağ; “Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece hiçbir terör örgütü bu topraklar üzerinde bu ülke üzerinde asla güç sahibi olmayacak olması mümkün değildir ve bu topraklarda biz hiçbir anlamda ameliyata asla müsaade etmeyeceğiz, edilmesi de söz konusu değildir.

            Türkiye terörle mücadele konusunda uzun zamandır büyük bir tecrübe elde etti. Hem güvenlik boyutunda mücadele konusunda hem terörün zeminini kurutma konusunda pek çok tecrübe sahibi oldu. O nedenle terörle mücadelesini Türkiye her gün gözden geçiren bir anlayışa sahip. Yani her gün her olaydan sonra veya Türkiye’nin her yerine her şartına göre sürekli gözden geçiren sürekli değerlendiren terörle daha etken mücadele konusunda yapılması gerekenleri gözden geçiren ve atılması gereken adımları planlayıp atan bir anlayışa sahip. Bu çerçevede sürekli yenilenen bir mücadele konsepti var önümüzdeki süreçte bu çerçevede atılacak adımlar değerlendiriliyor. Adımlar atılmaya başlandı zaten, bu adımları hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a ziyaretin sonunda Yozgat Valisi, Yozgat'ın simgesi olan saat kulesi tablosu hediye etti.

BOZDAĞ’A SÜRPRİZ ALBÜM

            Daha sonra Yozgat Belediyesini ziyaret eden Bozdağ, Belediye Başkanı Yusuf Başer'den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

            Bozdağ'a burada askerlik, lise ve üniversite yıllarına ait fotoğrafların bulunduğu bir albüm hediye edildi.

            Ziyaretlere AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz de katıldı.

Editör: TE Bilişim