Akdağmadeni ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Aziz Tunçal, 1 aylık maaşını Somali'deki açlık nedeniyle başlatılan kampanyaya bağışladı.

     Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim'i makamında ziyaret eden, ilçeye bağlı Dolak köyünde oturan Aziz Tunçal, Afrika'da ve özellikle Somali'de yaşayan kuraklık nedeniyle bölgedeki insanların açlık çektiğini, televizyonlardan izlediği bu drama kayıtsız kalamadığını belirterek, bu nedenle 500 lira tutarındaki 1 aylık maaşını yardım kampanyasına bağışlamak istediğini söyledi.

     Sarıibrahim de, Afrika'da yaşanan açlık ve sefaletle ilgili başlatılan kampanyalara ilişkin ilçede belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, din görevlileri ve muhtarların katılımıyla toplantı yaptıklarını dile getirerek, ''Kampanyanın ilk haftasında 15 bin TL gibi bir para toplandı. ikinci haftada ilk haftada toplanan miktarın iki katına çıkılarak toplamda 45 bin TL civarında bir para toplandı. Ramazan ayı boyunca bu yardımlar devam edecek'' dedi.

     Bugünde farklı güzellikte bir yardımlaşma örneğiyle karşılaştıklarını anlatan Sarıibrahim, ''Dolak köyünden ilçeye gelen hacı amcamız 'Bir aylık emekli maaşımı Afrika'da açlık çeken Müslüman kardeşlerimize bağışlamak istiyorum. Ramazan münasebetiyle böyle bir yardımda bulunmak istiyorum' diye bize geldi. Biz de kendisini ilgili birimlere yönlendirdik. Hacı amcamızın bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederim. Bu vesileyle tekrar Akdağmadenili hemşehrilerimizi Somali'deki yaşanılan insanlığın bu dramına katkılarından dolayı teşekkür ederim'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim