TUVTÜRK'ün desteği ile hayata geçirilen 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' projesi kapsamında Türkiye'yi dolaşan Güvenli Taşıt Hareketi TIR'ı Yozgat'a geldi.

            Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Güvenli Taşıt TIR'ı etkinlikleri Yozgatlıların büyük ilgisini çekti. Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takmanın gerekliliği ve alkolün sürücüler üzerindeki etkisi gibi konular, özel olarak oluşturulan Güvenli Taşıt Hareketi TIR'ındaki simülasyonlarla anlatıldı. Ayrıca Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası'na kayıtlı ticari vasıta sürücüleri ile bir araya gelinerek taşıt güvenliği ve trafikte dikkat edilmesi gereken önemli konular hakkında uzman eğitmenler tarafından eğitim verildi.

            Ulaştırma Bakanlığı 'nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TUVTÜRK' ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi, kısa zamanda pek çok çalışma gerçekleştirdi.

            Trafikte Sorumluluk Hareketi'nin ilk projesi olan "Güvenli Taşıt Hareketi"nde, 2010 yılı boyunca 18 ilde halka ve ticari vasıta sürücülerine taşıt güvenliği ve trafikte can güvenliği için hangi kurallara uyulması gerektiğine dair eğitim verildi.

            TÜVTURK İşletmeler Yönetimi Bölge Müdürü Alper Demirel, yaptığı açıklamasında Trafikte Sorumluluk Projesi kapsamında Türkiye'yi dolaştıklarını belirterek, "Amacımız trafik sorumluluğu bilincini vatandaşlarımıza aşılamak. Trafikte seyrederken can güvenliğimiz için uyulması gereken hareketlerin önemini uygulamalı olarak gösteriyoruz.

            Bu çerçevede çeşitli eğitim kitleri ve eğitici etkinliklerle araç kullanıcılarının bilgilerinin pekiştirilmesini sağlanacağı 'Güvenli Taşıt Hareketi'nin duraklarını Sivas, Amasya ve Yozgat'tan sonra Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Elazığ, Erzurum, Trabzon, Ordu, Kırıkkale, Çankırı, Kocaeli ve İstanbul'da olacak. " dedi.

Editör: TE Bilişim