Boğazlıyan'da İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile “Güvenli Okul Güvenli Eğitim” projesi kapsamında düzenlenen toplantı ile okulların güvenliği konulu bir toplantı yapıldı.
Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Şube Müdürleri Eyüp Aracı ve Mustafa Şimşek, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memurları ve Okul Müdürlerinin katılımı ile öğretmen evinde düzenlenen toplantıda “Güvenli Okul Güvenli Eğitim” masaya yatırıldı.
Toplantıda bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Boğazlıyan'da bulunan okullarda ciddi bir problem olmadığını belirterek, okula giriş ve çıkışlarda görevli polis memurlarının tedbir aldıklarını, daha güvenli ve daha sağlıklı bir eğitim için bazı kararlar aldıklarını söyledi.
İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir protokol hazırlandığını anımsatan Tepe, bu protokol gereği güvenli eğitim ve güvenli okul projesi kapsamında bundan önce olduğu gibi bundan sonra denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Proje kapsamında öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren olaylara karşı korunmasının amaçlandığının altını çizen Tepe, “Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlılara karşı korunması. Okul giriş-çıkış saatlerinde trafik yönünden de gerekli önlemlerin arttırılması. Öğrencilerin ruhsal bedensel ve cinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek diğer olumsuz tedbirlerin alınması. Öğrencilerin yasa dışı örgütsel ve ideoloji faaliyetler etkilerinden uzak tutulmasına karşı gerekli tedbirlerin alındı” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız ise, geleceğimizin teminatı olan çocukların her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.
Yıldız, öğretimden ziyade eğitimde öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan arındırılması ve kurtarılması ile bizim tarafımızdan ise denetiminin daha sağlıklı ciddi anlamda yapılmasını sağlamak amacıyla 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının “Okul Güvenliği” toplantısının ikincinin yapıldığını karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Toplantıda daha sonra öğrenci güvenliği ve alınması gereken diğer güvenlik tedbirleri konuşuldu. Bu çerçevede hazırlanacak olan eylem planının taslağı okul müdürlerin de fikirleri alınarak oluşturuldu.
Editör: TE Bilişim