Dünyanın pek çok yerinde yaşayan Yozgatlılar yaz tatili için dönüş yoluna düştü. Yaz tatili dönüşünde her yıl yoğunluk yaşanan Kapıkule bu yaz da önceki yılları aratmıyor.

            Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçilerin yaz tatili için Türkiye'ye gelişleri sürüyor.

            Yozgat ekonomisini azda olsa hareketlendirmesi beklenen gurbetçi dönüşü, bu yaz da Anadolu insanının umudu oldu.

            Hasretlerin sona erdiğin, beklentilerin umuda dönüştüğü gurbetten sılaya yolculuk Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oluyor.

FRANSA’DAN DÖNEN YOZGATLI ŞEREF

            Fransa'dan Yozgat'a giden Şeref Atılgan, 5 ülke gümrüğünü geçerek Kapıkule'ye geldiğini ancak kendi memleketinde adeta eziyet çektiğini ifade etti. Atılgan, yarım saattir kuyrukta beklediğini belirterek, ''Yetkililer buna bir el atsın. Biz binlerce kilometre yoldan geliyoruz. Bari kendi memleketimizde bekletilmeyelim'' dedi.

            İsmini açıklamak istemeyen bir başka gurbetçi de 1 saati aşkın süredir gümrük sahasında sırasının kendisine gelmesini beklediğini kaydetti.

            Zaman zaman gurbetçiler işlemlerin yavaş yapıldığını gerekçesiyle kornalı protesto yaptılar.

YOZGAT’IN GURBETÇİ UMUDU

            Okulların tatil olması, memur ve işçi kesiminin ise yaz tatilini başka şehirlerde geçirmeyi tercih etmesi nedeni ile yaz mevsimlerinde boşalan Yozgat’ta gurbetçi dönüşü sadece hasret gidermek isteyenlerin değil esnafın da beklentisi haline geldi.

            Önceki yıllarda olduğu gibi gurbetçi dönüşü ile ciddi manada bir döviz akışı yaşanmasa da Yozgat esnafı az da olsa işlerin hareketleneceğini umut ediyor.

Editör: TE Bilişim