Başkan Karataş, düzenlediği basın toplantısında, ilçenin bugüne kadar en fazla hizmeti AK Parti döneminde gördüğünü ifade etti. Karataş, "Biz göreve gelir gelmez önceliği Sarıkaya’mızın en önemli sorunlarına verdik. Bunların başında ilçemizin içerisinden geçen ve 20 yıldır çözüm bekleyen Kayseri karayolunun yapımıydı. Çok şükür yolumuzun iki kilometresini geçen yıl itibariyle tamamladık. Kalan 4 kilometrelik kısmını da bu yıl içerisinde Ağustos ayına kadar bitireceğiz. İkinci konu ise yüksekokul projesi idi. Buda geçmişte çok söylenmiş ama bir türlü uygulamaya geçilememişti. Biz Sarıkaya’mızın bu hayalini de dört yıllık bir rehabilitasyon ve meslek yüksek okulu binasını ilçemize kazandırarak gerçekleştirdik. Bu yıl binası bitiyor inşallah yeni eğitim öğretim yılında da öğrenci alımına başlanacak." dedi.
AK Parti'nin eğitime büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Karataş, "İlçemizde eğitim adına büyük gelişmeler yaşanıyor. Yüksek okulun ilçemize kazandırılmasının yanı sıra,
Anadolu Öğretmen Lisemizin müstakil okulu yoktu, bitirdik. Şuan Anadolu Öğretmen Lisesi kendi okulunda hizmet veriyor. Yine bu yıl da 20 derslik bir okul yapımı proje kapsamına alındı ve yapılacak. 50 yataklı hastane, emniyet müdürlüğü ve adliye binası yapım inşaatına başlanacak. Ayrıca bu yıl 500 yataklı yurt yapımını proje kapsamına aldırdık. Yurt sorunun bizim için çok büyük bir sorundu. Çünkü dışarıdan bizim okullarımızı kazanan öğrencilerimiz yurt sıkıntısı nedeniyle kayıt yaptıramadan geri gitmek zorunda kalıyordu. Yurdumuzun yapılmasıyla İnşallah bu sorunumuzu da çözmüş olacağız. Doğalgaz projemiz,kültür sarayı projemizin tamamlanmasıyla ilçemiz modern bir görünüme kavuşacaktır. Bu vesile ile bu hizmetlerin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’e TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül’e vekillerimize ve Belediye Başkanımız Ali Osman Erbir’e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim