Çekerek'te Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yeni dönemde açıklanan 6 yeni destek programı hakkında eğitim semineri düzenlendi.

     Konuşmacı olarak katılan KOSGEB Yozgat Müdürü Yüksel Özdemir, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı ve Genel Destek Programı olmak üzere 6 yeni proje hakkında bilgi verdi.

     Gelişen ve yenilenen teknolojiyi yakalayabilmek için mutlaka desteklere ihtiyaç olduğunu dile getiren Özdemir şöyle konuştu:

     ''KOBİ Proje Destek Programı kapsamında küçük ve orta boy işletmelere 150 bin lira üst limitli destek sağlanıyor. Tematik Proje Destek Programı içinde yer alan meslek kuruluşu proje destek programı kapsamında da KOBİ'ler yine 150 bin lira üst limite kadar destek alabiliyor. Ar-ge ve İnovasyon Alt Programı kapsamında 5 bin lira eğitim desteğinden 100 bin lira makine teçhizat donanım desteğine kadar değişik limitlerde geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli, endüstriyel uygulama alt programı kapsamında ise 18 bin liradan 150 bin liraya kadar geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli destek sağlanıyor. Yeni Girişimci Desteği kapsamında 27 bin lira geri ödemesiz ve 70 bin lira geri ödemeli destek kullanıyor''

     Çekerek Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi müdürlüğü görevlisi Davut Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Öcal ve girişimciler katıldı.

Editör: TE Bilişim