Askerlik çağına gelmiş olanlar ile önceki yıllardan askerliklerini erteletenler için son yoklama tarihi 1-15 Ağustos tarihleri olarak bildirildi.

            Yozgat Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Önder İrevül imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada; “Bu yıl askerlik çağına giren 1992 doğumlular ile daha yaşlı doğumlu olup, geçen yıllarda askerliklerini erteleten yükümlülerin son yoklamaları 01 Ağustos-15 Ağustos 2011 tarihleri arasında Yozgat Askerlik Şube Başkanlığı’nda yapılacaktır” denildi.

            Son yoklama için yükümlülerden şu belgeler istenecek:

            “Nüfus cüzdanı (Aslı ve fotokopisi ile birlikte), diploma veya tasdikname (Aslı ve fotokopisi ile birlikte, iki adet vesikalık fotoğraf, bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve fotokopisi, sürücü belgesi ve fotokopisi, hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi belgelerinin asıl ve fotokopisi. Verem Savaş Dispanserleri’nden alınan verem taraması sonuç belgesi, sınıflandırmaya esas ek bilgi formu (varsa).”

            TRT duyurusu yapıldığı için askerlik şubesince yükümlülere son yoklama çağrısı tebligatı gönderilmeyeceği bildirildi. Yükümlülerin askerlik şubesine başvurmaları istendi.

            Son yoklama için askerlik şubesine başvurmayanların 1111 sayılı Askerlik Kanununun İlgili maddelerine göre cezalı duruma düşeceklerinden gerekli hassasiyeti göstermeleri çağrısı yapıldı.

Editör: TE Bilişim