11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayı öncesi Yozgat’ta fırınlar da tüm hazırlıklarını tamamladı. Personel kapasitesini ikiye bölen, un stokunu artıran fırınlar Ramazan boyunca 24 saat mesaisi çalışmayı planlıyor.

            Ramazan ayının vazgeçilmez tadı ‘Ramazan pideleri’ bu yıl yine sofraları süsleyecek. Günler öncesinden hem Ramazan hareketliliğine hem de pide talebine karşılık vermek için çalışacak olan fırınlar Yozgat’ta bu yıl ilk defa 24 saat mesaisi başlattı.

            Yozgat’ın eski fırınlarından Star Pide Fırını da Ramazan boyu 24 çalışacak fırınlardan bir tanesi. Yaklaşık 40 yıldır pişirici ustalığı yapan Aslan Çıtak, bu Ramazan çift vardiya usulüne göre çalışacaklarını söyledi.

            Ramazanda fırıncılığın başka bir havaya büründüğünü söyleyen Çıtak, un, maya, personel sayısını artırarak mübarek aya daha hazırlıklı girdiklerinin altını çizdi.

            Çıtak sıcak fırının karşısında çalışmanın yaz ayında daha zor olduğunu fakat ortaya çıkan telaşe ve Ramazan heyecanının sıcakları unutturacağına inandığını belirterek; “En lezzetli Ramazan pidelerini üretmek için tüm uğraşımız. Yozgatlılara en lezzetli pideyi, en erken zamanda sunmanın gayreti ile bir ay boyunca durdurak bilmeden çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim