Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sürmeli Festivali hazırlıkları tamamlandı. Festival çerçevesinde sahne alacak sanatçılar ve programın saatleri belirlendi.

Dün Vali yardımcısı Salih Gelgeç, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Lütfü İbiş, Gençlik Spor İl müdürü Ferhat Erdem, Altan Karslıoğlu ve Erhan Özel’den oluşan Komisyon üyeleri

            Vali yardımcısı Salih Gelgeç’in makamında toplanarak Sürmeli Festivaline son rötuşları yaptılar.

            07 Temmuz akşamı saat 20:30’da Kültür Merkezi salonunda Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi THM korosu Gala konseri ile başlayacak olan etkinliklerde 08 Temmuz Cuma günü saat 09.30’da Sorgun Belediyesi Mehteran Takımı ile birlikte Sürmeli Yürüyüşü ile devam edilecek.

            Bu yıl yapılacak olan etkinliklerin hemen hepsi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

            Etkinlikler de Çanakkale resim sergisi, Cirit Gösterileri, Uluslar arası Halk Dansları Toplulukları, Sirk Gösterileri, Şiir şölenleri, Kırşehir Abdallar topluluğu gösterisi, Şöhretler karması Futbol turnuvası, Milli Piyango Çekilişi, Trap atışları, Paneller, Karakucak güreşleri, Uğur Işılak, Murat Başaran, Gülşen Kutlu, Gökhan Ay, Murat Balaban, Mustafa Tatlıtürk, Sakine Tatlıtürk ve birçok sanatçıda renk katacak.

            Pazar gününe kadar sürecek olan Sürmeli festivali etkinliklerine bu yıl Azerbaycan, Türkmenistan, Litvanya,Romanya,Bulgaristan gibi ülkelerde katılacak. Etkinlikleri Maceracı Murat Yeni sunacak.

Editör: TE Bilişim