Yozgat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8-11 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan festival 8 Temmuz tarihinde Sorgun Belediyesi Mehter Takımı'nın eşliğinde sürmeli yürüyüşü ile başlayacak. Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Bozok Birlik, Kardeşlik ve Kültür Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Kutlama Programı Fuar alanında Yozgat Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışı, halk oyunları yarışması ile devam edecek, türkü ve sıra gecesi ile tamamlanacak.
     Festivalin 2. gününde yöresel yemek yarışması, Üniversite Gençlik Müzik Topluluğu konseri, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi yapılacak ve kutlamalar Gülşen Kutlu konseri ile tamamlanacak.
     Festivalin 3. gününde ise Avcılar ve Atıcılar Kulübü tarafından fuar alanında trap atışları yapılırken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nden satranç turnuvası düzenlenecek.
    Bozok Stadı dış sahasında ise Bozok Yıldızları Derneği Futbol Turnuvası final müsabakası oynanacak. İl Kültür Müdürlüğü Salonu'ndaki Türk Sanat Müziği konserinin ardından fuar alanında sazıyla sözüyle Yozgatlılar programı ile 3. gün kutlamaları tamamlanacak.
     Festivalin son gününde ise halk oyunları gösterisi ve Abdallar topluluğu konser verecek.

Editör: TE Bilişim