Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin 8. 'si bu yıl 9-18 Eylül tarihlerinde yapılacak. Festivalin 17 Eylül’deki bölümünde Yozgatlılara da yer ayrıldı.

            Etimesgut Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivale katılacak kuruluşların stant ve etkinlik yapacakları günlerin belirlendiği kuralar çekildi. Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen kura çekimine, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivale katılacak sivil toplum kuruluşları, Türk Cumhuriyetleri büyükelçilikleri ve Türk Toplulukları temsilcileri katıldı.

            Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 9 Eylülde başlayacak festivalin bu yıl daha geniş katılımla ve daha zengin içerikle düzenlenmesi için gerekli ön çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

            10 gün sürecek festivalin açılış ve final gecelerinde belediye organizasyonlarının yer alacağını belirten Demirel, şunları kaydetti:

            "Katılımcı kurum, kuruluş ve temsilcilikler, 10 gün boyunca stantlarda gelenek, görenek ve kültürlerini sergileme imkanı bulacak. Akşamları da gecelerini organize edecekler. Katılımcıların, kendilerini en iyi şekilde tanıtacaklarına ve festivale katılanlara kültürleri adına ne varsa sergileyeceklerine inanıyorum. Örneğin 15 yaşındaki genç bir evladımız ya da 60 yaşındaki hemşehrimiz festivale geldiğinde, hiç görmediği, bilmediği bir kültürü, geleneği, göreneği görmeli, onu tanımalı. Amacımız, Türk kültürünü en iyi şekilde tanımak, tanıtmak ve geleceğe en doğru şekliyle aktarmaktır. Eğer bunu başarabilirsek, festivalimiz amacına ulaşır. Demirel'in konuşmasının ardından, dernek yöneticileri, elçilikler ve temsilciliklerden gelen yetkililer, stant ve program günleri için kuralarını çekti. Kura çekimine göre, dernek ve Türk Cumhuriyetleri temsilciliklerinin program geceleri ise şöyle:

            9 Eylülde Etimesgut Belediyesi Programı, açılış konseri, 10 Eylülde Tokatlılar, Azerbaycan Büyükelçiliği, Doğu Türkistan ve konser, 11 Eylülde Çorumlular, Sivaslılar, Kırım Türkleri ve konser, 12 Eylülde Karadenizliler, Özbekistan, Kazakistan ve konser, 13 Eylülde Erzurum, Kars-Ardahan - Iğdır, Türkmenistan ve konser, 14 Eylülde Çankırı, KKTC, TÜRKSOY ve konser, 15 Eylülde Gümüşhane, Niğde, BİSAV ve konser, 16 Eylülde Ankara, Samsun, Kırgızistan ve konser, 17 Eylülde Kırıkkale, Yozgat, Irak Türkmenleri ve konser, 18 Eylülde ise final programı ve kapanış konseri verilecek.

Editör: TE Bilişim