"Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali"nin 8'incisisi Ramazan Bayramı'nın ardından 9 Eylül'de başlayacak. Festivalde Yozgat dernekleri de yöremizi tanıtacak etkinliklerde bulunacaklar. Etimesgut Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 9 gün 9 gece sürecek festival alanında Türk Cumhuriyeti ve toplulukları ile hemşehri derneklerinin kültür ve sanatlarını sergileyecekleri ve her akşam ünlü bir sanatçının sahne alacağı bildirildi.

            Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalle Türk kültürüne ait tüm güzellikleri yaşatmak istediklerini belirterek, bu yıl daha geniş katılım ve daha zengin içerikle bir festival düzenleyeceklerini ifade etti.

            Festivale katılanlar arasında Azerbaycan Büyükelçiliği, Doğu Türkistan, Türkmenistan, Kırım Türkleri, KKTC, TÜRKSOY, BİSAV, Kırgızistan, Özbekistan, Irak Haberleri' Irak Türkmenleri ve Kazakistan temsilcileri ile Karadenizliler, Erzurum, Kars-Ardahan-Iğdır, Tokatlılar, Çankırı, Çorumlular, Sivaslılar, Samsun, Gümüşhane, Niğde, Kırıkkale ve Yozgat derneklerinin yer alacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim