Boğazlıyan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, “Esnaf ve sanatkarlar ekonominin ve toplumun belkemiği, ülkemizin de orta direğidir. Esnafımız içn buradayız ve elimizden geleni uygulayacağız” dedi.
    Boğazlıyan Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erkoç; “Kooperatif olarak 2010 yılı verimli ve güzel geçti. Esnafın kullandığı kredi miktarı 1 Milyon 600 Bin Liradan 5 Milyona çıkarttık. Esnaf zor bir dönemden geçmesine rağmen borcuna sadık kalarak kredi ödemelerine hassasiyet gösterdi. Kanuni takibi yüzde 41'lerden yüzde 22'ye düşürdük. Hedefimiz kanuni takibi yüzde 20'lerin altına çekerek, esnafımıza 100 Bin lira kredi vermek” dedi.
    Boğazlıyan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, “Esnaf ve sanatkarlar ekonominin ve toplumun belkemiği, ülkemizin de orta direğidir” dedi.
    2010 yılı değerlendirmesinde bulunan Erkoç, kooperatif olarak verimli bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.
    Daha önceki yıllarda esnafın kullandığı kredi miktarını 1 Milyon 600 Bin Liradan 5 Milyona çıkarttıklarını ifade eden Erkoç, 2010 yılı verimli ve güzel geçti. İnşallah 2011 yılı da hem esnafımız hem de kooperatifimiz için daha da verimli olur diye konuştu.
    İlçe esnafının zor bir dönemden geçmesine rağmen borcuna sadık kalarak kredi ödemelerine hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Erkoç, tüm esnaflara teşekkür etti.
    2010 yılını yüzde 22 takiple kapattıklarını dile getiren Erkoç, esnafa 5 milyon lira kredi kullandırdıklarını söyledi. 2010 yılının daha önceki yıllara göre daha zor şartlar altında geçtiğini dikkati çeken Erkoç, buna rağmen Esnafının kredi ödemelerinde duyarlılık gösterdiğini kaydetti.
    “Kooperatimiz 2011 yılına Yüzde 150'lik bir fazlalıkla girdi” diyen Erkoç, şunları anlattı.
    “Bütün esnaflarımıza kooperatifimiz gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle ödemelerin düzenli olmasından dolayı mutluyuz. Halk Bankası Müdürü ve personeline de destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Çünkü kredi kullanan ortaklarımıza hiçbir zorluk çıkartmadan yardımcı oldular. 5 milyon lira civarında bir kredi kullanıldı. Kanuni takip yüzde 41'di. 2010 yılı sonu itibarıyla bu oran yüzde 22. kullanılan limit ise 1milyon 600 bin liradan 5 milyona çıkarttık. 143 ortağımız kredi kullanırken şu anda 294 ortağımız kredi kullanıyor.”
“HEDEFİMİZ 100 BİN LİRA KREDİ VERMEK”
    Kanuni takibi bundan sonra yüzde 20'lerin altına çekip esnafımıza büyük miktarlarda kredi vermeyi planladıklarını vurgulayan Erkoç, bunuda inşallah esnaflarımızın sayesinde başararak 100 Bin lira kredi vermeyi hedefliyoruz dedi.
    Boğazlıyan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, esnafın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, esnaf ve sanatkarlar, toplumun tüm kesimlerine yönelik üretimleriyle ekonomik büyümeye ve sosyal sisteme katkı sağlayan, ekonomik dinamizmin ve canlılığın kaynağını oluşturan bir kesim olduğunun altını çizdi. Kooperatifimiz sadece Boğazlıyan için değil Köy ve Kasabalarda bulunan esnaflarımızda kredilerden faydalanabileceklerini ifade eden Erkoç, 2011 yılının bol kazançlı olması dileğinde bulunarak, esnafımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun diye konuştu.
   
Editör: TE Bilişim