Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Erbek Köyü’nde devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneği yaşanıyor. Köylüler el ele verip köylerini parke taşla döşeyerek, köylerini toz ve çamurdan kurtardılar.

            Erbek  köyünde sokaklar devlet vatandaş işbirliğiyle parke taşı ile döşendi. Köy içi yollarının daha önce çok engebeli ve çamurlu olması nedeniyle vatandaşın büyük sıkıntı çektiğini belirten Erbek Köyü Muhtarı Atila Yılmazer vatandaşların artık rahatlamaya başladığını ifade etti.

            Yılmazer “Bu köyde sorunları devlet, vatandaş işbirliği ile yapıyoruz. Göreve ilk geldiğim günden bu yana köylünün ve devletin desteğini her zaman hissediyorum”dedi.

            Yılmazer; “Artık köyümüze bir şey yapılacaksa devlet vatandaş işbirliği içerisinde çözüyoruz. Geçen ay içerisinde İl Özel İdaresi ekibi kaymakamlığımız tarafından  köy içi kumlaması yapmıştır.Ardından muhtarlık olarak  köylü kararıyla bütçemizde bulunan mevcut paramızla havuz başından başlayıp, camii önüne kadar 4 bin metre kare kilit parke yapılmıştır. Kilit Parke taş döşemesi çalışmamız 64 bin TL'ye mal olmuştur.

            Bizim hedefimiz 10 bin metrekaredir. Geri kalan bölüme devlet desteği bekiliyoruz. Başta Milletvekillerimiz, sayın valimiz,sayın kaymakamımız, İl Genel meclis Üyelerimizin  İl Özel idaresinin, duyarlı davranarak bize destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

            Köye getirdiği hizmetlerin temelinde vatandaş desteği bulunduğunu hatırlatan Yılmazer;  “Ben göreve geleli yaklaşık 2,5 yıl olmuştur. Köyümüze yapmış olduğum hizmetleri bugüne  kadar hep vatandaş destekli yaptık. Geçen yıl alt yapı çalışması yapılmıştır.Yaklaşık 2.000  metre kanalizasyon yapıldı ve yaklaşık bin 200 metre içme suyu tamiri yapılmıştır. Bunun içerisinde yapılan bir çok hizmetlerimiz vardır.

            Geçen yıl başlayıp bu yıl inşaatı tamamlanan camimizin alt katında çok amaçlı salon, mutfak, abdesthane, misafir odası ve lavaboların çalışması tamamlanmıştır.Bu çalışmada köylü ve gurbetçilerimiz tarafından  karşılanmıştır. Buranın maliyeti 65 bin lira olup  yapımına destek veren  başta Yunus Eramile, Mehmet Kaya'ya,Faruk Eramile,Hacı Ahmet Erdinç'e,Milli Futbolcumuz Mevlüt Erdinç'e, tüm gurbetçilerimize ve Erbek köyü halkına sonsuz teşekkür ederim. Erbek Köyü İlköğretim Okuluna yapılan bazı çalışmalardan  dolayı sayın kaymakamımıza,İl Milli Eğitim Müdürüne, şube müdürlerimiz Hacı Ömer Kartal’a, Işık Gün'e, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Erbek Köyü ilköğretim okulu müdürünü başarısından dolayı eğitimde gösterdiği  çaba ve gayretlerinden dolayı Cüneyt Yoldaş'a ve tüm öğretmenlere sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim